סלט בשר במיץ פומלית
המתכון במסגרת ARENA loves Cooking - פסטיבל קולינריה בקניון ארנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גרם סינטה או שייטל
- מיץ מחצי פומלית
- 1 כף שמן תירס
- 1 כף גדושה משחת מיסו לבן
- 3-4 בצלצלי שאלוט קצוצים
- 2 פלפלים אדומים חריפים, פרוסים דק על זרעיהם
- 1/2 כוס עלי נענע יפים, שלמים
- ½ כוס אגוזי קשיו כתושים
- לרוטב:
- מיץ מחצי פומלית או אשכולית
- 2 כפות רוטב דגים
- 1 כף סויה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את המיסו והמיץ ומושחים היטב את הנתח. מושחים מחבת בכף שמן ומחממים היטב.
- 2. צורבים את הנתח מכל צידיו אבל משאירים אותו אדום מבפנים. מסירים מהאש ומניחים לו שיצטנן.
- 3. פורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ וחותכים חתיכות לגודל נוח של ביס. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הבשר.
- 4. מוסיפים את השאלוט, הפלפל והנענע מערבבים, זורים מעל את הקשיו ומגישים.