- 1. ישנן 2 אפשרויות לניקוי הקלמרי, הקלה מהן: לבקש ממוכר הדגים שינקה את הקלמרי אך ישאיר את הקליפה האדומה (חלק מהטעם). אם מנקים לבד: מפרידים בין הראש לגוף ע"י אחיזת הראש ומשיכתו.
-
- 2. חותכים בעזרת סכין בין העיניים לזרועות. את העין הקטנה שנמצאת בין הזרועות מושכים ומסלקים (מזרק דיו).
-
- 3. מנקים את הגוף: ישנו "עמוד שדרה" לאורכו של גוף הקלמרי. יש למשוך אותו ולזרוק לפח (נראה כמו פלסטיק שקוף).
-
- 4. שוטפים את פנים הקלמרי מתחת למים זורמים ובעזרת האצבע שולפים מפנים הקלמרי כל חלק זר. אם הקלמרי קטן בגודל אצבע, יש להשאיר שלם. אם גדול יותר יש לפרוס לפרוסות דקות.
-
- 5. מבשלים לרתיחה 4 ביצים + 7 דקות בישול במי מלח, מקררים ומקלפים.
-
- 6. מכינים מוס אבוקדו: קולפים את האבוקדו ומגלענים, מעבירים למעבד מזון מוסיפים שמנת, מלח, לימון ופלפל לבן ומעבדים למחית חלקה.
-
- 7. מכינים ומרכיבים: מחממים מחבת ברזל גדולה עם 2 כפות שמן זית ומביאים לעישון, מוסיפים פנימה את הקלמרי +הראשים (רצוי בפעמיים על מנת לקבל צריבה אחידה), ממליחים, מוסיפים את עלי המרווה. כשהקלמרי משנה צבעו ללבן ומגיע למצב צריבה- הוא מוכן.
-
- 8. מחלקים את מוס האבוקדו לצלחות הגשה, כף וחצי לכל צלחת, מפוררים חלמון ביצה, מזלפים כף יוגורט, סוחטים חצי עגבניה ומסדרים מעל את הקלמרי המוכן.
-
- 9. הערה: אם נשאר מוס אבוקדו, יש לשמור בכלי כשניילון נצמד צמוד למוס האבוקדו על מנת למנוע מגע של אוויר ולשמור במקרר.