וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלמרי צרוב על מוס אבוקדו

לא ברור מה המנה הזו יותר- טעימה, או יפה לעיניים. דנה מלמד מכינה מוס אבוקדו ושבבי חלמון שהופכים כל צלחת למנקרת עיניים, ומניחה מעליהם קלמרי צרוב.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

דנה מלמד מארחת את גולן גורפינקל. ברני ארדוב
דנה מלמד מארחת את גולן גורפינקל

מצרכים למתכון

  • 400 גרם קלמרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 עלי מרווה
  • מלח לתיבול
  • מוס אבוקדו:
  • 2 אבוקדו בשלים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמנת (אפשר גם בלי)
  • פלפל לבן ומלח לטעם
  • 4 חלמוני ביצה לאחר בישול (רק הצהוב)
  • 4 כפות יוגורט בקר נוזלי (כף לצלחת)
  • 2 עגבניות בינוניות בשלות

אופן ההכנה

  • 1. ישנן 2 אפשרויות לניקוי הקלמרי, הקלה מהן: לבקש ממוכר הדגים שינקה את הקלמרי אך ישאיר את הקליפה האדומה (חלק מהטעם). אם מנקים לבד: מפרידים בין הראש לגוף ע"י אחיזת הראש ומשיכתו.
  • 2. חותכים בעזרת סכין בין העיניים לזרועות. את העין הקטנה שנמצאת בין הזרועות מושכים ומסלקים (מזרק דיו).
  • 3. מנקים את הגוף: ישנו "עמוד שדרה" לאורכו של גוף הקלמרי. יש למשוך אותו ולזרוק לפח (נראה כמו פלסטיק שקוף).
  • 4. שוטפים את פנים הקלמרי מתחת למים זורמים ובעזרת האצבע שולפים מפנים הקלמרי כל חלק זר. אם הקלמרי קטן בגודל אצבע, יש להשאיר שלם. אם גדול יותר יש לפרוס לפרוסות דקות.
  • 5. מבשלים לרתיחה 4 ביצים + 7 דקות בישול במי מלח, מקררים ומקלפים.
  • 6. מכינים מוס אבוקדו: קולפים את האבוקדו ומגלענים, מעבירים למעבד מזון מוסיפים שמנת, מלח, לימון ופלפל לבן ומעבדים למחית חלקה.
  • 7. מכינים ומרכיבים: מחממים מחבת ברזל גדולה עם 2 כפות שמן זית ומביאים לעישון, מוסיפים פנימה את הקלמרי +הראשים (רצוי בפעמיים על מנת לקבל צריבה אחידה), ממליחים, מוסיפים את עלי המרווה. כשהקלמרי משנה צבעו ללבן ומגיע למצב צריבה- הוא מוכן.
  • 8. מחלקים את מוס האבוקדו לצלחות הגשה, כף וחצי לכל צלחת, מפוררים חלמון ביצה, מזלפים כף יוגורט, סוחטים חצי עגבניה ומסדרים מעל את הקלמרי המוכן.
  • 9. הערה: אם נשאר מוס אבוקדו, יש לשמור בכלי כשניילון נצמד צמוד למוס האבוקדו על מנת למנוע מגע של אוויר ולשמור במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully