- 1. מנקים ושוטפים את עלי המנגולד ומפרידים אותם מהגבעול הלבן. קורעים לחתיכות גסות ומעבירים לסיר עם מכסה.
-
- 2. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ואת ציר הירקות. מרתיחים.
-
- 3. מורידים את האש ללהבה נמוכה מאוד ומבשלים מכוסה כשעה (חשוב שבמהלך הבישול הנוזל יבעבע קלות ולא ירתח). לאחר כשעה מתבלים במלח ופלפל לבן ומוסיפים את מיץ הלימון.
-
- 4. טוחנים את פלפל הצ'יפוטלה עם השמן ומניחים בצד.
-
- 5. מפרידים מהכרובית שניקינו כשניים עד שלושה פרחים גדולים. מפרידים אותם לפרחים קטנים מאוד (כמו פתיתי כרובית) ושומרים בצד.
-
- 6. שמים בסיר את שאר הכרובית, הנוזלים, הטימין ושן השום. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות בערך עד שהכרובית רכה מאוד ונמעכת בין שתי אצבעות. מסננים ושומרים את הנוזל.
-
- 7. מעבירים את הכרובית המבושלת למעבד מזון, מפעילים ותוך כדי טחינה מוסיפים את החמאה (קובייה אחר קובייה), מלח ופלפל לפי הטעם. מזלפים פנימה מעט מהנוזל שסיננו לפי הצורך עד לקבלת מחית חלקה וקטיפתית. מעבירים לסיר על מנת לחמם בהמשך.
-
- 8. משמנים מעט מחבת, מפלפלים וממליחים את פילה הדגים, מניחים על כשהעור כלפי המחבת, לוחצים לעשרים שניות על מנת שכל שטח הפנים יהיה צמוד למחבת. מנמיכים את האש עד שצבע לבן עוטף כמעט במלואו את פילה הדגים והופכים לעשרים שניות נוספות.
-
- 9. הרכבת המנה: מסדרים על ארבע צלחות חצי עמוקות שלוש כפות מחית כרובית, מעל מניחים עלי מנגולד שדלינו מתוך הנוזל. מניחים את הדג בצמוד למחית. יוצקים מעל שמן/ נוזל צ'יפוטלה (בערך כף) ומגררים מעל המנה פרחי כרובית טריים.