וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה דג ים בר על קרם כרובית

לפעמים, דגים טובים וטריים רק צריכים מצע טעים לנוח עליו. דנה מלמד מכינה פילה של לברק, המונח כלאחר כבוד על קרם של כרובית ומנגולד.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

דנה מלמד מארחת את גולן גורפינקל. ברני ארדוב
דנה מלמד מארחת את גולן גורפינקל

מצרכים למתכון

  • ארבע יחידות פילה דג ים (לברק או פלמידה) במשקל 200 גרם ליחידת פילה ללא עצמות
  • שמן זית לשימון
  • מלח, פלפל לבן
  • לקרם כרובית:
  • ראש כרובית נקי מכתמים כהים, מופרד לפרחים ושטוף היטב
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 400 מ"ל חלב
  • 200 מ"ל ציר ירקות
  • 50 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
  • מלח, פלפל לבן
  • שלושה ענפי טימין מופרדים לעלים
  • שן שום אחת
  • למנגולד:
  • 3 חבילות עלי מנגולד (בערך 15 גבעולים) ירוקים, יפים וללא פגמים
  • 1/2 ליטר ציר ירקות
  • שתי שיני שום פרוסות דק מאוד
  • שתי כפות מיץ לימון
  • מלח ופלפל לבן
  • כף שמן זית
  • לשמן צ'יפוטלה:
  • קופסא קטנה של פלפל צ'יפוטלה מעושן
  • 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה

  • 1. מנקים ושוטפים את עלי המנגולד ומפרידים אותם מהגבעול הלבן. קורעים לחתיכות גסות ומעבירים לסיר עם מכסה.
  • 2. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ואת ציר הירקות. מרתיחים.
  • 3. מורידים את האש ללהבה נמוכה מאוד ומבשלים מכוסה כשעה (חשוב שבמהלך הבישול הנוזל יבעבע קלות ולא ירתח). לאחר כשעה מתבלים במלח ופלפל לבן ומוסיפים את מיץ הלימון.
  • 4. טוחנים את פלפל הצ'יפוטלה עם השמן ומניחים בצד.
  • 5. מפרידים מהכרובית שניקינו כשניים עד שלושה פרחים גדולים. מפרידים אותם לפרחים קטנים מאוד (כמו פתיתי כרובית) ושומרים בצד.
  • 6. שמים בסיר את שאר הכרובית, הנוזלים, הטימין ושן השום. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות בערך עד שהכרובית רכה מאוד ונמעכת בין שתי אצבעות. מסננים ושומרים את הנוזל.
  • 7. מעבירים את הכרובית המבושלת למעבד מזון, מפעילים ותוך כדי טחינה מוסיפים את החמאה (קובייה אחר קובייה), מלח ופלפל לפי הטעם. מזלפים פנימה מעט מהנוזל שסיננו לפי הצורך עד לקבלת מחית חלקה וקטיפתית. מעבירים לסיר על מנת לחמם בהמשך.
  • 8. משמנים מעט מחבת, מפלפלים וממליחים את פילה הדגים, מניחים על כשהעור כלפי המחבת, לוחצים לעשרים שניות על מנת שכל שטח הפנים יהיה צמוד למחבת. מנמיכים את האש עד שצבע לבן עוטף כמעט במלואו את פילה הדגים והופכים לעשרים שניות נוספות.
  • 9. הרכבת המנה: מסדרים על ארבע צלחות חצי עמוקות שלוש כפות מחית כרובית, מעל מניחים עלי מנגולד שדלינו מתוך הנוזל. מניחים את הדג בצמוד למחית. יוצקים מעל שמן/ נוזל צ'יפוטלה (בערך כף) ומגררים מעל המנה פרחי כרובית טריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully