סטייק דיינה
סטייק דיינה- מתכון של מסעדת "ננה בר"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 יחידות סטייק סינטה, במשקל 200 גרם כל אחת
- 3 בצלי שאלוט קצוצים
- 100 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
- שן שום
- רוטב ווסטרשייר - לפי טעם
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 50 מ"ל ברנדי
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מפלפלים וממליחים את הסטייקים.
- 2. מחממים מחבת עם כמות קטנה של שמן זית מטגנים את הסטייקים כדקה מכל צד. לאחר מכן מורידים מהאש ומניחים בצד (המחבת צריכה להיות לוהטת בזמן הטיגון).
- 3. מטגנים באותה המחבת את הפטריות עם מלח, פלפל ושום כתוש. מוסיפים ווסטרשייר וחרדל וצולים עוד 2 דקות.
- 4. מורידים את המחבת מהאש, מוסיפים ברנדי ומדליקים, ממתינים עד שהלהבה דועכת, מוסיפים שמנת מתוקה ומחזירים חזרה את הסטייקים, צולים עוד 3-4 דקות מכל צד.
- 5. מוסיפים פטרוזיליה ומגישים.