כדורי תפו"א, גבינת עזים ופסטו
השף ישראל אהרוני לוקח פסק זמן מהמטבח האסייתי, ומכין מנה שגם הילדים ישמחו לאכול - כדורי תפוחי אדמה חמודים, הממולאים בגבינת עיזים ופסטו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים או אפויים
- 2 ביצים
- בערך 1 כוס קמח
- 3 כפות שמן זית
- 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כוס פירורי לחם
- 200 גרם קוביות גבינת עיזים קשה חתוכה לקוביות
- 2 כפות פסטו
אופן ההכנה
- 1. מועכים את תפוחי אדמה למחית חלקה. מערבבים את המחית עם הביצים, שמן הזית, קמח, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
- 2. מערבבים את קוביות גבינת העיזים עם הפסטו.
- 3. בעזרת ידיים רטובות, צרים מהתערובת 16 כדורים.
- 4. עושים בכל כדור גומה, ממלאים כל גומה בקוביית גבינת עיזים, סוגרים ומהדקים לכדור חלק.
- 5. מגלגלים את הכדורים בפירורי הלחם שיהיו מצופים מכל הכיוונים.
- 6. מטגנים בשמן קנולה עמוק וחם עד שהכדורים שחומים.
- 7. אפשר להגיש עם יוגורט, מיונז או כל מטבל אחר.