- 1. במיקסר עם וו לישה מעבדים למשך דקה קמח, חלב פושר, שמרים, סוכר, וביצים. מוסיפים מלח ומעבדים עוד 2 דקות.
-
- 2. מוסיפים חמאה ומעבדים עוד 7 דקות. מעבירים את הבצק לקערה מכוסה בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר.
-
- 3. מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק של הבצק למלבן ומורחים עליו חמאה (קובייה אחת), מפזרים על כל חלק שתי כפות קשקבל ומקפלים שליש מהבצק כלפי פנים ועליו את השליש השני. מסובבים את הבצק כך שהצלע בלי הקיפול נמצאת רחוק. חוזרים על פעולת הרידוד, מריחה וקיפול פעם נוספת.
-
- 4. מרדדים כל אחד משני חלקי הבצק למלבן באורך התבנית ומעט רחב ממנה (30 ס"מ על 20 ס"מ). מורחים על כל הבצק פסטו, מפזרים גבינת עזים ופלפלים קלויים. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים לשבלולים (כ10 שבלולים מכל חלק של הבצק), מכסים במגבת ומתפיחים כשעה. מורחים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, 2025 דקות.
-
- מורן אומרת שאפשר להקפיא את העוגות והשבלולים לאחר האפייה. לקראת האכילה יש להפשיר במקרר, ומומלץ לחמם מעט בתנור לפני ההגשה