וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שבלולי פסטו, גבינת עזים ופלפלים קלויים

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .

פסטו. ShutterStock
פסטו

מצרכים למתכון

  • ל–20 שבלולים
  • 350 גרם קמח ‏(2.5 כוסות‏)
  • 2/3 כוס חלב פושר
  • 1/2 חבילת שמרים טריים
  • 1 כפית סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה רכה
  • לקיפול:
  • 100 גרם חמאה רכה מחולקת לקוביות של 25 גרם
  • 120 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • למלית:
  • 120 גרם גבינת עזים
  • 4 כפות פסטו
  • 2 פלפלים אדומים קלויים על האש, מקולפים ונקיים מגרעינים, חתוכים לקוביות

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו לישה מעבדים למשך דקה קמח, חלב פושר, שמרים, סוכר, וביצים. מוסיפים מלח ומעבדים עוד 2 דקות.
  • 2. מוסיפים חמאה ומעבדים עוד 7 דקות. מעבירים את הבצק לקערה מכוסה בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר.
  • 3. מחלקים את הבצק ל–2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק של הבצק למלבן ומורחים עליו חמאה ‏(קובייה אחת‏), מפזרים על כל חלק שתי כפות קשקבל ומקפלים שליש מהבצק כלפי פנים ועליו את השליש השני. מסובבים את הבצק כך שהצלע בלי הקיפול נמצאת רחוק. חוזרים על פעולת הרידוד, מריחה וקיפול פעם נוספת.
  • 4. מרדדים כל אחד משני חלקי הבצק למלבן באורך התבנית ומעט רחב ממנה ‏(30 ס"מ על 20 ס"מ‏). מורחים על כל הבצק פסטו, מפזרים גבינת עזים ופלפלים קלויים. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים לשבלולים ‏(כ–10 שבלולים מכל חלק של הבצק‏), מכסים במגבת ומתפיחים כשעה. מורחים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל–180 מעלות, 20–25 דקות.
  • מורן אומרת שאפשר להקפיא את העוגות והשבלולים לאחר האפייה. לקראת האכילה יש להפשיר במקרר, ומומלץ לחמם מעט בתנור לפני ההגשה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully