סופלה שוקולד קל להכנה
סופלה השוקולד המוכר והאהוב בגרסה קלילה להכנה וטעימה במיוחד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל - 12 יחידות סופלה:
 - 700 גרם שוקולד בלגי
 - 700 גרם חמאה חתוכה לקוביות
 - 150 גרם (¾ כוס) סוכר
 - 400 גרם (1 כוס) חלמונים
 - 250 גרם (1/2 1 כוסות) חלבונים
 - 230 גרם (קצת פחות 1/2 1 כוסות) קמח
 - כדור גלידת וניל
 
אופן ההכנה
- 1. בקערה על ביין מארי ממיסים את השוקולד והחמאה.
 - 2. מורידים מהאש ומוסיפים את החלמונים בהדרגה, אחד אחד. במקביל מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב, אך לא יציב מאוד.
 - 3. מוסיפים את הקמח למסת השוקולד ומערבבים עד לספיגה מלאה.
 - 4. מקפלים את מסת השוקולד אל מסת החלבונים המוקצפים.
 - 5. משמנים את כלי האפייה בחמאה מומסת ומפזרים סוכר בתוך הכלי (רק לציפוי). מסירים את עודפי הסוכר.
 - 6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים לאפייה בת 8 דקות. מגישים עם כדור גלידת וניל.
 
