וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן במילוי דבש ואגוזים

אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה", עם מתכון של מביני עניין לאוזני המן פריכות ועשירות בטעמים. לאפות ולהגיש לשולחן החג

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ½2 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס סוכר
  • 4 כפות שמנת מתוקה
  • 2 חלמונים
  • 1 כף קליפת תפוז או לימון מגוררת
  • למילוי:
  • 150 גרם אגוזים
  • 100 גרם צימוקים
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כפית קינמון
  • 5 כפות דבש

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר או במעבד מזון, מקציפים את החמאה, הסוכר, השמנת והחלמונים במשך דקה.
  • 2. מוסיפים את הקמח וגרידת התפוז, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה.
  • 3. הכנת המילוי: טוחנים את כל מרכיבי המילוי במעבד מזון עד לקבלת מרקם משחתי.
  • 4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס או טבעת מתכת. מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול ומקפלים.
  • 5. מסדרים בתבנית מחופה נייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות, עד שהבצק משחים מעט. מצננים וזורים אבקת סוכר לקישוט.
  • אוזני המן פטל וניל

  • אוזני המן במילוי אספרסו שקדים

  • אוזני המן במילוי גבינת עזים

  • מופלטה קלה להכנה

  • פארי ברסט

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • צ'ורוס טבעוני

  • סופגניות בירה

  • דינייש מרציפן וריבת משמש

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • מאפה בצק עלים עם תותים

  • עוגת סטיקי באן

  • גאלט פירות העונה

  • סופגניות ביתיות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully