וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן במילוי אספרסו שקדים

עזבו אתכם מפרג או ריבה, במיוחד לפורים מאכל החג המסורתי בליווי מנה של קפאין

מתכון מאת: מערכת וואלה

אוזני המן במילוי אספרסו שקדים של חברת ''גאג'יה ישראל''. מורג ביטון,
אוזני המן במילוי אספרסו שקדים של חברת ''גאג'יה ישראל''/מורג ביטון

מצרכים למתכון

  • 3 חלמונים
  • 30 מ"ל אספרסו
  • 5 כפות סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות חלב
  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפיה
  • למלית:
  • 300 גרם שקדים טחונים
  • 3 כפות חלב
  • 30 מ"ל אספרסו
  • להגשה: 3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. טורפים את החלמונים עם הסוכר. מוסיפים את החמאה, מנת האספרסו והחלב ומערבבים היטב.
  • 2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ולאחר מכן מוסיפים את החלמונים לתערובת. את הבלילה המוכנה יש להשאיר במקרר כחצי שעה.
  • 3. להכנת המלית: מערבבים את השקדים עם מנת האספרסו והחלב עד לקבלת תערובת סמיכה.
  • 4. חותכים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק לעובי של חצי סנטימטר.
  • 5. קורצים עיגולים בבצק בעזרת כוס ומניחים עליהם את מעט מהמלית. סוגרים את הקצוות לצורה משולשת של אוזן המן.
  • 6. אופים בתבנית משומנת בחום בינוני של 180 מעלות, למשך 30 - 20 דקות או עד שאוזני המן מזהיבות.
  • 7. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
  • הערה: המתכון חלבי, ניתן להחליף את החלב במתכון בחלב סויה פרווה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully