פסטה עם כוסברה, צ'ילי וטרגון
אפשר להכין אלי-אוליו איטלקי על בסיס בזיליקום ופטרוזיליה, או כוסברה, ארוגולה ורשאד, ואפילו עם טרגון. זו ללא ספק הדרך הכי קייצית ליהנות מפסטה. עם טעמים וריחות לא איטלקיים בעליל.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 500 גרם פסטה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס שמן זית
- 1-1/2 צ'ילי
- 6-3 שיני שום חצויות
- עלים קצוצים מצרור קטן של טרגון
- עלים קצוצים מצרור גדול של כוסברה ו/או פטרוזיליה
- קליפת לימון מגוררת
- אופן ההכנה
- 1. מביאים לרתיחה בסיר גדול שפע מי מלח רותחים לבישול הפסטה.
- 2. במקביל מועכים שום, צ'ילי וגבעול טרגון במכתש ועלי. מוסיפים כף שמן זית וממשיכים למעוך את המרכיבים כדי שיבשמו אותו.
- 3. מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה. מסננים.
- 4. מחממים שמן זית במחבת עמוקה על אש קטנה, מוסיפים את תכולת מחית השום-צ'ילי ואת הפסטה ומערבבים עם השמן המבושם, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עשבי תיבול קצוצים, מערבבים ומורידים מהאש. מגישים עם קליפת לימון מגוררת מעל.
- גיוונים:
- מגישים עם פרמזן מגוררת מעל.
- מגישים עם צפתית קשה מגוררת מעל.
- מחליפים את הכוסברה והטרגון בזעתר וסומאק.
אופן ההכנה
- 1. מביאים לרתיחה בסיר גדול שפע מי מלח רותחים לבישול הפסטה.
- 2. במקביל מועכים שום, צ'ילי וגבעול טרגון במכתש ועלי. מוסיפים כף שמן זית וממשיכים למעוך את המרכיבים כדי שיבשמו אותו.
- 3. מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה. מסננים.
- 4. מחממים שמן זית במחבת עמוקה על אש קטנה, מוסיפים את תכולת מחית השום-צ'ילי ואת הפסטה ומערבבים עם השמן המבושם, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עשבי תיבול קצוצים, מערבבים ומורידים מהאש. מגישים עם קליפת לימון מגוררת מעל.
- גיוונים:
- מגישים עם פרמזן מגוררת מעל.
- מגישים עם צפתית קשה מגוררת מעל.
- מחליפים את הכוסברה והטרגון בזעתר וסומאק.