פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פסטה עם כוסברה, צ'ילי וטרגון

      אפשר להכין אלי-אוליו איטלקי על בסיס בזיליקום ופטרוזיליה, או כוסברה, ארוגולה ורשאד, ואפילו עם טרגון. זו ללא ספק הדרך הכי קייצית ליהנות מפסטה. עם טעמים וריחות לא איטלקיים בעליל.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פסטה אלי-אוליו (דנה מאירזון)
      פסטה אלי-אוליו (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 500 גרם פסטה
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1-1/2 צ'ילי
      • 6-3 שיני שום חצויות
      • עלים קצוצים מצרור קטן של טרגון
      • עלים קצוצים מצרור גדול של כוסברה ו/או פטרוזיליה
      • קליפת לימון מגוררת
      • אופן ההכנה
      • 1. מביאים לרתיחה בסיר גדול שפע מי מלח רותחים לבישול הפסטה.
      • 2. במקביל מועכים שום, צ'ילי וגבעול טרגון במכתש ועלי. מוסיפים כף שמן זית וממשיכים למעוך את המרכיבים כדי שיבשמו אותו.
      • 3. מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה. מסננים.
      • 4. מחממים שמן זית במחבת עמוקה על אש קטנה, מוסיפים את תכולת מחית השום-צ'ילי ואת הפסטה ומערבבים עם השמן המבושם, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עשבי תיבול קצוצים, מערבבים ומורידים מהאש. מגישים עם קליפת לימון מגוררת מעל.
      • גיוונים:
      • מגישים עם פרמזן מגוררת מעל.
      • מגישים עם צפתית קשה מגוררת מעל.
      • מחליפים את הכוסברה והטרגון בזעתר וסומאק.

      אופן ההכנה

      • 1. מביאים לרתיחה בסיר גדול שפע מי מלח רותחים לבישול הפסטה.
      • 2. במקביל מועכים שום, צ'ילי וגבעול טרגון במכתש ועלי. מוסיפים כף שמן זית וממשיכים למעוך את המרכיבים כדי שיבשמו אותו.
      • 3. מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה. מסננים.
      • 4. מחממים שמן זית במחבת עמוקה על אש קטנה, מוסיפים את תכולת מחית השום-צ'ילי ואת הפסטה ומערבבים עם השמן המבושם, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עשבי תיבול קצוצים, מערבבים ומורידים מהאש. מגישים עם קליפת לימון מגוררת מעל.
      • גיוונים:
      • מגישים עם פרמזן מגוררת מעל.
      • מגישים עם צפתית קשה מגוררת מעל.
      • מחליפים את הכוסברה והטרגון בזעתר וסומאק.

      מתכונים נוספים

      פסטה עם כוסברה, צ'ילי וטרגון
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -