וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטה עם כוסברה, צ'ילי וטרגון

אפשר להכין אלי-אוליו איטלקי על בסיס בזיליקום ופטרוזיליה, או כוסברה, ארוגולה ורשאד, ואפילו עם טרגון. זו ללא ספק הדרך הכי קייצית ליהנות מפסטה. עם טעמים וריחות לא איטלקיים בעליל.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!

פסטה אלי-אוליו. דנה מאירזון
פסטה אלי-אוליו

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 500 גרם פסטה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1-1/2 צ'ילי
  • 6-3 שיני שום חצויות
  • עלים קצוצים מצרור קטן של טרגון
  • עלים קצוצים מצרור גדול של כוסברה ו/או פטרוזיליה
  • קליפת לימון מגוררת
  • אופן ההכנה
  • 1. מביאים לרתיחה בסיר גדול שפע מי מלח רותחים לבישול הפסטה.
  • 2. במקביל מועכים שום, צ'ילי וגבעול טרגון במכתש ועלי. מוסיפים כף שמן זית וממשיכים למעוך את המרכיבים כדי שיבשמו אותו.
  • 3. מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה. מסננים.
  • 4. מחממים שמן זית במחבת עמוקה על אש קטנה, מוסיפים את תכולת מחית השום-צ'ילי ואת הפסטה ומערבבים עם השמן המבושם, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עשבי תיבול קצוצים, מערבבים ומורידים מהאש. מגישים עם קליפת לימון מגוררת מעל.
  • גיוונים:
  • מגישים עם פרמזן מגוררת מעל.
  • מגישים עם צפתית קשה מגוררת מעל.
  • מחליפים את הכוסברה והטרגון בזעתר וסומאק.

אופן ההכנה

  • 1. מביאים לרתיחה בסיר גדול שפע מי מלח רותחים לבישול הפסטה.
  • 2. במקביל מועכים שום, צ'ילי וגבעול טרגון במכתש ועלי. מוסיפים כף שמן זית וממשיכים למעוך את המרכיבים כדי שיבשמו אותו.
  • 3. מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה. מסננים.
  • 4. מחממים שמן זית במחבת עמוקה על אש קטנה, מוסיפים את תכולת מחית השום-צ'ילי ואת הפסטה ומערבבים עם השמן המבושם, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עשבי תיבול קצוצים, מערבבים ומורידים מהאש. מגישים עם קליפת לימון מגוררת מעל.
  • גיוונים:
  • מגישים עם פרמזן מגוררת מעל.
  • מגישים עם צפתית קשה מגוררת מעל.
  • מחליפים את הכוסברה והטרגון בזעתר וסומאק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully