וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלק במילוי חיטה וגבינת עיזים

אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה" המהוללת מירושלים מגיש לכם מתכון מקורי במיוחד של סלק במיולי גבינת עיזים וחיטה. מושלם עבור ארוחת ערב בה רוצים להרשים את האורחים.

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 2 סלקים גדולים קלופים ומבושלים
  • שמן זית
  • מילוי:
  • 125 גרם (1/2 שקית) חיטה בבישול מהיר
  • מעט עלי זעתר
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • כף מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 150 גרם גבינת עיזים רכה
  • 50 גרם פקאן קצוץ
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 100 גרם אגוזי קשיו קלויים מסוכרים

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את החיטה לסיר ומבשלים 10 דקות במים רותחים.
  • 2.חותכים עם סכין כיס בתוך הסלק. מזלפים פנימה וסביב לסלק 2 כפות שמן זית.
  • 3. מחממים תנור ל-180 מעלות. בינתיים מורידים את החיטה מהאש ומכניסים לקערה.
  • 4. מוסיפים לחיטה את חומרי המילוי: צנוברים, פיסטוקים קלויים, פלפל שחור, מלח, פטרוזיליה טריה קצוצה, עלי זעתר, כף לימון, 2 כפות שמן זית וגבינת עיזים רכה בטמפרטורת החדר ומערבבים הכל יחד. מוסיפים אגוזי פקאן קצוצים ומערבבים.
  • 5. ממלאים את הסלק בתערובת ושמים מעט רכז רימונים רק על גוף הסלק עצמו ולא על המילוי. מוסיפים כף של שמן זית.
  • 6. מכניסים לתנור ל-5-7 דקות אפייה. אופים עד שהגבינה מתחממת. שמים את הסלק על צלחת הגשה ואת המיצים שנאפו והצטברו סביב בתבנית, שופכים מעל הסלק כרוטב. בוזקים מעל תערובת אגוזי קשיו קלויים ומסוכרים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully