וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צ'יבורקי

ישנן כמה ורסיות להכנת הצ'בורקי, כיסון מטוגן שמנוכס לעדה הגרוזינית אבל גרסאות שונות שלו מסתובבות בכל מרכז הקווקז כמו גם באוזבקיסטן.

מתכון מאת: מסעדת חנן מרגילן, מערכת וואלה

צ'יבורקי. דנה מאירזון
צ'יבורקי

מצרכים למתכון

  • ל-6-7 יחידות:
  • 1 ק"ג קמח
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 300 מ"ל מים עם כף מלח בתוכם
  • למלית:
  • 800 גרם בשר מספר 2 טחון (אפשר גם כל מספר אחר אבל חייבים נתח בשר שומני או שומן כבש שמוסיף לטעם)
  • 3 בצלים גדולים
  • מלח
  • פלפל
  • לציפוי:
  • 1 ביצה
  • קצח ושומשום

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הבצק כשאת המים מוסיפים אחרונים ובשלבים, רק עד שהבצק מגיע למרקם אלסטי. אם הוספתם את כל המים והבצק עדיין קשה מוסיפים עוד מעט מים. לאחר שהבצק מוכן, נותנים לו לנוח שעה.
  • 2. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • 3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים בקוטר 15 ס"מ.
  • 4. בכל עיגול שמים 2-3 כפות מהמלית לפי הגודל שיצא כדי שיווצר הר קטן.
  • 5. מקפלים אותו לצורת חצי סהרון ומדביקים את שני הקצוות האחד לשני. את ההדבקה כדאי לעשות באמצעות מזלג כדי שתצא צורה יפה. שולי הבצק הנוטלים חלק בקיפול לפי המסורת צריכים להיות גדולים כדי שיהיו קרנצ'יים.
  • 2. בסיר שטוח מחממים שמן קנולה שאמור לכסות כמחצית גובה הצ'יבורק. לאחר שמטגנים כשתי דקות הופכים על צדו השני, עד שקיבל צבע זהוב. טיגון שני הצדדים אמור לקחת כחמש דקות.
  • 3. רצוי להגיש ולאכול מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully