סלט פיז'ון (שעועית)

מתכון מאת: חנה אייזיק, מערכת וואלה!
סלט פיז'ון. נמרוד סונדרס
סלט פיז'ון

מצרכים

  • ל-10 מנות:
  • 800 גרם שעועית לבנה גדולה (בובעס)
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 5 בצלים סגולים חצויים לחצי וחתוכים לרצועות ארוכות ודקיקות
  • 1/2 כוס חומץ
  • כוס שמן קנולה
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם מים מבשלים את השעועית עד שמתבקעת, כשעה וחצי. מסננים ומחכים שתתקרר.
  • 2. מכניסים לקערה את השעועית הקרה ומוסיפים בצל ופטרוזיליה ומתבלים.
  • 3. את הפלפל שמים במשורה, מלח ניתן להוסיף כפית וחצי ולהוסיף עוד לפי הטעם.
  • 4. נותנים לסלט לעמוד חצי שעה עד שכל הטעמים נספגים. טועמים בשנית, אם יש צורך מתקנים תיבול ומגישים.
  • סודות מהמטבח:
  • *הסוד בהכנת סלט הפיז'ון הוא סבלנות. לא מוציאים את השעועית מהסיר לפני שכל תכולתה מתבקעת, אפילו שעועית אחת לא מוכנה תהרוס את הסלט כולו.
  • *חשוב מאוד שהסלט יעמוד כמה שיותר ויתבשל ברוטב וייספח את הטעמים. במידה ויוגש מיד יתפספס מרכיב הטעם המהותי ביותר.
  • *במידה ונשאר בצל סגול ניתן להכין ממנו סלט בצל, עם כפית מלח, חצי לימון ומעט שמן קנולה. משרים את הבצל ברוטב ומחכים עד שיתרכך (כחצי שעה לפחות).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully