סלט פיז'ון (שעועית)
מצרכים
- ל-10 מנות:
- 800 גרם שעועית לבנה גדולה (בובעס)
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- 5 בצלים סגולים חצויים לחצי וחתוכים לרצועות ארוכות ודקיקות
- 1/2 כוס חומץ
- כוס שמן קנולה
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. בסיר עם מים מבשלים את השעועית עד שמתבקעת, כשעה וחצי. מסננים ומחכים שתתקרר.
- 2. מכניסים לקערה את השעועית הקרה ומוסיפים בצל ופטרוזיליה ומתבלים.
- 3. את הפלפל שמים במשורה, מלח ניתן להוסיף כפית וחצי ולהוסיף עוד לפי הטעם.
- 4. נותנים לסלט לעמוד חצי שעה עד שכל הטעמים נספגים. טועמים בשנית, אם יש צורך מתקנים תיבול ומגישים.
- סודות מהמטבח:
- *הסוד בהכנת סלט הפיז'ון הוא סבלנות. לא מוציאים את השעועית מהסיר לפני שכל תכולתה מתבקעת, אפילו שעועית אחת לא מוכנה תהרוס את הסלט כולו.
- *חשוב מאוד שהסלט יעמוד כמה שיותר ויתבשל ברוטב וייספח את הטעמים. במידה ויוגש מיד יתפספס מרכיב הטעם המהותי ביותר.
- *במידה ונשאר בצל סגול ניתן להכין ממנו סלט בצל, עם כפית מלח, חצי לימון ומעט שמן קנולה. משרים את הבצל ברוטב ומחכים עד שיתרכך (כחצי שעה לפחות).