מתכונים חמים

סלט פיז'ון (שעועית)

מתכון מאת: חנה אייזיק, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

סלט פיז'ון

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-10 מנות:
  • 800 גרם שעועית לבנה גדולה (בובעס)
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 5 בצלים סגולים חצויים לחצי וחתוכים לרצועות ארוכות ודקיקות
  • 1/2 כוס חומץ
  • כוס שמן קנולה
  • מלח
  • פלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם מים מבשלים את השעועית עד שמתבקעת, כשעה וחצי. מסננים ומחכים שתתקרר.
  • 2. מכניסים לקערה את השעועית הקרה ומוסיפים בצל ופטרוזיליה ומתבלים.
  • 3. את הפלפל שמים במשורה, מלח ניתן להוסיף כפית וחצי ולהוסיף עוד לפי הטעם.
  • 4. נותנים לסלט לעמוד חצי שעה עד שכל הטעמים נספגים. טועמים בשנית, אם יש צורך מתקנים תיבול ומגישים.
  • סודות מהמטבח:
  • *הסוד בהכנת סלט הפיז'ון הוא סבלנות. לא מוציאים את השעועית מהסיר לפני שכל תכולתה מתבקעת, אפילו שעועית אחת לא מוכנה תהרוס את הסלט כולו.
  • *חשוב מאוד שהסלט יעמוד כמה שיותר ויתבשל ברוטב וייספח את הטעמים. במידה ויוגש מיד יתפספס מרכיב הטעם המהותי ביותר.
  • *במידה ונשאר בצל סגול ניתן להכין ממנו סלט בצל, עם כפית מלח, חצי לימון ומעט שמן קנולה. משרים את הבצל ברוטב ומחכים עד שיתרכך (כחצי שעה לפחות).

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully