- 1. בסיר עם מים מבשלים את השעועית עד שמתבקעת, כשעה וחצי. מסננים ומחכים שתתקרר.
-
- 2. מכניסים לקערה את השעועית הקרה ומוסיפים בצל ופטרוזיליה ומתבלים.
-
- 3. את הפלפל שמים במשורה, מלח ניתן להוסיף כפית וחצי ולהוסיף עוד לפי הטעם.
-
- 4. נותנים לסלט לעמוד חצי שעה עד שכל הטעמים נספגים. טועמים בשנית, אם יש צורך מתקנים תיבול ומגישים.
-
-
- סודות מהמטבח:
- *הסוד בהכנת סלט הפיז'ון הוא סבלנות. לא מוציאים את השעועית מהסיר לפני שכל תכולתה מתבקעת, אפילו שעועית אחת לא מוכנה תהרוס את הסלט כולו.
-
- *חשוב מאוד שהסלט יעמוד כמה שיותר ויתבשל ברוטב וייספח את הטעמים. במידה ויוגש מיד יתפספס מרכיב הטעם המהותי ביותר.
-
- *במידה ונשאר בצל סגול ניתן להכין ממנו סלט בצל, עם כפית מלח, חצי לימון ומעט שמן קנולה. משרים את הבצל ברוטב ומחכים עד שיתרכך (כחצי שעה לפחות).