וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט פנג'ה (סלק)

מתכון מאת: חנה אייזיק, מערכת וואלה

סלט פנג'ה. נמרוד סונדרס
סלט פנג'ה

מצרכים למתכון

  • ל-10 מנות:
  • 10 סלקים בינוניים
  • 6-7 גבעולי סלרי עם העלים (לא סלרי אמריקאי אלא רגיל)
  • 7 שיני שום פרוסות דק לאורכן
  • חופן סוכר
  • חופן מלח
  • 2 כוסות מים
  • כוס חומץ

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הסלק כ-45 דקות עד שעה. הסלק אמור להיות מעט רך אבל לא מדי. מוכן כשהמזלג נתפס בבשרו.
  • 2. במקביל משרים את הסלרי במים. במהלך שעה אחת מחליפים את מי הסלרי שלוש פעמים. מסננים. את גבעול הסלרי קוצצים לגודל אצבע ואת העלים לא קוצצים, ומכניסים שלמים לקערה.
  • 3. חותכים את הסלק לחתיכות גדולות (כל סלק בינוני חותכים לכ-8 חתיכות) ומערבבים עם שאר רכיבי הסלט, התבלינים, ולבסוף את החומץ והמים עד שהסלט ממש "שוחה" ברוטב.
  • 4. משרים ללילה במהלכו מתקבלים כל הטעמים. בבוקר משפרים תיבול לפי הצורך.
  • 5. מגישים בצלחת בלי המים.
  • סודות מהמטבח:
  • *חשוב להיות עם האצבע על הדופק עם הסלק. בישול יתר שלו יהרוס את מרקם הסלט.
  • *ניתן לשמור במקרר כשבועיים שלושה בתוך המים, בלי המים הסלט לא יישמר ויאבד מחיוניותו.
  • *הכוונה בחופן מלח וחופן סוכר היא ערימה במרכז כף היד כזו שניתן להחזיק עם אגרוף מבלי שייפלו חתיכות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully