- 1. מבשלים את הסלק כ-45 דקות עד שעה. הסלק אמור להיות מעט רך אבל לא מדי. מוכן כשהמזלג נתפס בבשרו.
-
- 2. במקביל משרים את הסלרי במים. במהלך שעה אחת מחליפים את מי הסלרי שלוש פעמים. מסננים. את גבעול הסלרי קוצצים לגודל אצבע ואת העלים לא קוצצים, ומכניסים שלמים לקערה.
-
- 3. חותכים את הסלק לחתיכות גדולות (כל סלק בינוני חותכים לכ-8 חתיכות) ומערבבים עם שאר רכיבי הסלט, התבלינים, ולבסוף את החומץ והמים עד שהסלט ממש "שוחה" ברוטב.
- 4. משרים ללילה במהלכו מתקבלים כל הטעמים. בבוקר משפרים תיבול לפי הצורך.
-
- 5. מגישים בצלחת בלי המים.
-
-
- סודות מהמטבח:
- *חשוב להיות עם האצבע על הדופק עם הסלק. בישול יתר שלו יהרוס את מרקם הסלט.
-
- *ניתן לשמור במקרר כשבועיים שלושה בתוך המים, בלי המים הסלט לא יישמר ויאבד מחיוניותו.
-
- *הכוונה בחופן מלח וחופן סוכר היא ערימה במרכז כף היד כזו שניתן להחזיק עם אגרוף מבלי שייפלו חתיכות.