- 1. קולים את החצילים על אש גלויה רצוי על הכיריים (אם רוצים ניתן לצפות את הכיריים בנייר כסף כדי למנוע לכלוך). לאחר כ-7 דקות על האש מכל צד בשר החציל מתרכך מאוד. כשהחציל מוכן קולפים אותו בזהירות מתחת למים זורמים (חם מאוד), ומסננים את הבשר מהמים מעל למסננת. תהליך הסינון עשוי לקחת כרבע שעה, וחשוב להמתין כדי שכל המים יצאו ולא יהרסו את מרקם הסלט.
-
- 2. מועכים את בשר החציל עם מזלג עד לקבלת מרקם קטיפתי. מעבירים לקערה.
-
- 3. מוסיפים שמן זית בנדיבות (החציל סופג אליו את השמן). חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות גדולות ושמים מעל הסלט.
-
- 4. מועכים אותן אל תוך הסלט. מערבבים לאט עם שאר המרכיבים.
-
-
- סודות מהמטבח:
- *לא מומלץ לופת את החציל בתנור אלא על אש גלויה בלבד, כי הטעם השרוף מעט נותן מרכיב מהותי לטעמי הסלט.
-
- *אין צורך להוסיף מלח כיוון שהגבינה הבולגרית המלוחה ממילא עושה את העבודה