וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט חצילים (מרנג'נה קון קזו)

מתכון מאת: חנה אייזיק, מערכת וואלה

סלט חצילים וגבינה בולגרית. נמרוד סונדרס
סלט חצילים וגבינה בולגרית

מצרכים למתכון

  • ל-5 מנות:
  • 3 חצילים גדולים מקולפים
  • 150 גרם גבינה בולגרית
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. קולים את החצילים על אש גלויה רצוי על הכיריים (אם רוצים ניתן לצפות את הכיריים בנייר כסף כדי למנוע לכלוך). לאחר כ-7 דקות על האש מכל צד בשר החציל מתרכך מאוד. כשהחציל מוכן קולפים אותו בזהירות מתחת למים זורמים (חם מאוד), ומסננים את הבשר מהמים מעל למסננת. תהליך הסינון עשוי לקחת כרבע שעה, וחשוב להמתין כדי שכל המים יצאו ולא יהרסו את מרקם הסלט.
  • 2. מועכים את בשר החציל עם מזלג עד לקבלת מרקם קטיפתי. מעבירים לקערה.
  • 3. מוסיפים שמן זית בנדיבות (החציל סופג אליו את השמן). חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות גדולות ושמים מעל הסלט.
  • 4. מועכים אותן אל תוך הסלט. מערבבים לאט עם שאר המרכיבים.
  • סודות מהמטבח:
  • *לא מומלץ לופת את החציל בתנור אלא על אש גלויה בלבד, כי הטעם השרוף מעט נותן מרכיב מהותי לטעמי הסלט.
  • *אין צורך להוסיף מלח כיוון שהגבינה הבולגרית המלוחה ממילא עושה את העבודה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully