וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט אג'דה (תפוחי אדמה)

סלט המזכיר במרקמו פירה אבל קטיפתי יותר ומוגש קר. בזכות מרכיבים כמו שמן ולימון נשמר במקרר טוב יותר מפירה עם חמאה למשל.

מתכון מאת: חנה אייזיק, מערכת וואלה

סלט אג'דה. נמרוד סונדרס
סלט אג'דה

מצרכים למתכון

  • סלט אג'דה (תפוח אדמה)
  • ל-6 מנות:
  • 6 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 ביצה
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כוס שמן חמניות
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם מים מביאים לרתיחה את תפוחי האדמה ומבשלים עד להתרככות מוחלטת (כפי שמבשלים לרמה של פירה) כ-40 דקות, ומסננים. מחכים שיתקררו.
  • 2. מועכים בבלנדר מוט ידני.
  • 3. מכניסים כף שמן חמניות וממשיכים למעוך. ברגע שתפוח האדמה ספח את השמן מוסיפים בהדרגה עוד שמן ומועכים שוב. בכל פעם מוסיפים כמות קטנה עד שמתקבל מעין פירה במרקם קטיפתי.
  • 4. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים פנימה את השום, הביצה, הלימון והמלח ומעבדים שוב, עד שאין גושים כלל. טועמים ומתקנים תיבול. נהוג להגיש קר.
  • סודות מהמטבח:
  • *חשוב מאוד להכין את האג'דה עם תפוחי אדמה רכים לחלוטין. תפוחי אדמה קשים לא ייתנו את אותה התוצאה.
  • *גם כאן העבודה היא איטית. את השמן מוסיפים טיפין טיפין ומערבבים בכל פעם, באופן זה גם ניתן לשלוט בכמה שמן בדיוק יש להוסיף. הוספה בבת אחת לקיצור תהליכים לא תיתן מרקם מושלם אלא דליל.
  • *חשוב להוסיף את הביצה כשתפוח האדמה קר, בכדי שלא תתבשל. לכן לא מומלץ לנסות ולחמם את הסלט בשנית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully