- 1. בסיר עם מים מביאים לרתיחה את תפוחי האדמה ומבשלים עד להתרככות מוחלטת (כפי שמבשלים לרמה של פירה) כ-40 דקות, ומסננים. מחכים שיתקררו.
-
- 2. מועכים בבלנדר מוט ידני.
-
- 3. מכניסים כף שמן חמניות וממשיכים למעוך. ברגע שתפוח האדמה ספח את השמן מוסיפים בהדרגה עוד שמן ומועכים שוב. בכל פעם מוסיפים כמות קטנה עד שמתקבל מעין פירה במרקם קטיפתי.
-
- 4. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים פנימה את השום, הביצה, הלימון והמלח ומעבדים שוב, עד שאין גושים כלל. טועמים ומתקנים תיבול. נהוג להגיש קר.
-
- סודות מהמטבח:
- *חשוב מאוד להכין את האג'דה עם תפוחי אדמה רכים לחלוטין. תפוחי אדמה קשים לא ייתנו את אותה התוצאה.
-
- *גם כאן העבודה היא איטית. את השמן מוסיפים טיפין טיפין ומערבבים בכל פעם, באופן זה גם ניתן לשלוט בכמה שמן בדיוק יש להוסיף. הוספה בבת אחת לקיצור תהליכים לא תיתן מרקם מושלם אלא דליל.
-
- *חשוב להוסיף את הביצה כשתפוח האדמה קר, בכדי שלא תתבשל. לכן לא מומלץ לנסות ולחמם את הסלט בשנית.