- 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
-
- 2. מערבבים בקערה את האורז, הקורנפלור ומוסיפים מעט מים בכל פעם ומערבבים עד שאין גושים. אין הכרח להוסיף את כל המים, העיקר שיהפוך לעיסה רכה נטולת גושים.
-
- 3. מכניסים לסיר ליטר חלב ומניחים על האש. מוסיפים את כל סוגי הסוכר. ברגע שרותח מוסיפים את בלילת האורז ומערבבים ללא הרף על אש קטנה עד שמסמיך. ללא הסמכה, האורז לא סופח את הנוזלים והעוגה לא תצליח.
-
- 4. לאחר שהתערובת מסמיכה מניחים 2 חופנים של סוכר על מחבת חמה עד שמגיעים למצב של קרמל (חום זהוב אך לא שרוף). מצפים את התערובת בקרם הקרמל.
-
- 5. מעבירים למחבת משומנת ואופים בתנור כ-45 דקות עד שמקבל גוון חום שזוף.
-
- 6. סודות מהמטבח: בכדי להגיע לעיסה חלקה לחלוטין לאחר סיום ערבוב האורז והקורנפלור מעבירים את התערובת במסננת דקה כדי שכל הגושים יישארו בחוץ.
-
- 7. את בלילת האורז מוסיפים אך ורק כשזה רותח. אם מוסיפים את הבלילה לפני-התערובת לא מסמיכה.
-
- 8. לעיסה סמיכה במיוחד אפשר להשתמש בקורנפלור של מטרנה לתינוקות.
-
- 9. לאחר ההוספה מערבבים ללא הרף, אחרת התערובת תישרף ותיהפך לגושית. את המחבת עם הסוכר המקורמל לא משאירים ללא השגחה, אסור שהקרמל יישרף. ברגע שמשחים מיד מורידים מהאש.