וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סוטלאץ'

מעדן אורז וחלב בלקני, מתוק ומנחם. יהודי סלוניקי נוהגים להכין את התענוג הזה במהלך חג שבועות, או סתם בשבת בבוקר לצד הבורקס.

מתכון מאת: חנה אייזיק, מערכת וואלה

סוטלאץ'. נמרוד סונדרס
סוטלאץ'

מצרכים למתכון

  • ליטר חלב
  • 3/4 כוס סוכר
  • 4 כפות דייסת אורז- אורז טחון (לרוב בסופר במדפי מזון לתינוקות)
  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3/4 כוס מים
  • 2 חופנים של סוכר (הכמות שנכנסת באגרוף)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • 2. מערבבים בקערה את האורז, הקורנפלור ומוסיפים מעט מים בכל פעם ומערבבים עד שאין גושים. אין הכרח להוסיף את כל המים, העיקר שיהפוך לעיסה רכה נטולת גושים.
  • 3. מכניסים לסיר ליטר חלב ומניחים על האש. מוסיפים את כל סוגי הסוכר. ברגע שרותח מוסיפים את בלילת האורז ומערבבים ללא הרף על אש קטנה עד שמסמיך. ללא הסמכה, האורז לא סופח את הנוזלים והעוגה לא תצליח.
  • 4. לאחר שהתערובת מסמיכה מניחים 2 חופנים של סוכר על מחבת חמה עד שמגיעים למצב של קרמל (חום זהוב אך לא שרוף). מצפים את התערובת בקרם הקרמל.
  • 5. מעבירים למחבת משומנת ואופים בתנור כ-45 דקות עד שמקבל גוון חום שזוף.
  • 6. סודות מהמטבח: בכדי להגיע לעיסה חלקה לחלוטין לאחר סיום ערבוב האורז והקורנפלור מעבירים את התערובת במסננת דקה כדי שכל הגושים יישארו בחוץ.
  • 7. את בלילת האורז מוסיפים אך ורק כשזה רותח. אם מוסיפים את הבלילה לפני-התערובת לא מסמיכה.
  • 8. לעיסה סמיכה במיוחד אפשר להשתמש בקורנפלור של מטרנה לתינוקות.
  • 9. לאחר ההוספה מערבבים ללא הרף, אחרת התערובת תישרף ותיהפך לגושית. את המחבת עם הסוכר המקורמל לא משאירים ללא השגחה, אסור שהקרמל יישרף. ברגע שמשחים מיד מורידים מהאש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully