פודינג אורז עדין וטעים
אין הרבה קינוחים מנחמים מזה, בהם הטעם המתוק לא משתלט על כל המנה. עומר מילר, שף מסעדות "חדר אוכל", ו"שולחן" עם מנה עדינה וטעימה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס אורז עגול
- 1/2 1 כוסות מים
- 1 ליטר חלב ‭3)‬ אחוזי שומן)
- 1/3 כוס סוכר
- גרידה מלימון או ליים אחד
- מקל וניל חצוי לשניים
- תבלינים אפשריים:
- 1/4 כפית זעפרן
- 1/2 כפית קינמון
- 2 פולים של הל
אופן ההכנה
- 1. שמים את האורז בסיר גדול ומכסים במים. מרתיחים תוך ערבוב וממשיכים לבשל ברתיחה 7 דקות. מוסיפים גרידת לימון ומקל וניל.
- 2. מנמיכים את האש ומוסיפים חלב.
- 3. מוסיפים תבלינים (אם רוצים) ומערבבים היטב. מחכים קצת ומערבבים שוב. כך ממשיכים בערך 45 דקות עד שהנוזל נספג.
- 4. מוסיפים סוכר ומערבבים. מגישים חם או קר.