פודינג אורז עם חלב קוקוס ובננות
איך יוצרים קינוח שלא יהיה מתוק מדי, אבל שכן יהיה רך ומלטף, עם טעמים עדינים נהדרים? אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה" עם מתכון למנה אחרונה מהמטבח ההודי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס אורז ריזוטו
- 2 כוסות חלב קוקוס
- חצי כוס שמנת
- חצי כוס סוכר
- מקל קינמון
- 2 בננות פרוסות לעובי של ס"מ
- סוכר חום לזרייה על הבננות
אופן ההכנה
- 1. בסיר קטן, מביאים את חלב הקוקוס, השמנת והאורז לרתיחה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים סוכר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-15 דקות.
- 2. כשהאורז רך דיו, מסדרים על גבי צלחת הגשה ומפזרים מעל את הבננות.
- 3. זורים עליהן מעט סוכר חום ומניחים מתחת לגריל כדקה נוספת (ניתן להשתמש במבער, במקום).
- 4. מגישים חם.