אילייצ'י קיר - פודינג אורז מתוק
שף רינה פושקרנה היא אחת הגורואיות הגדולות של האוכל ההודי בישראל. כאן היא מגישה מתכון לאילייצ'י קיר, שממכר בזכות ניחוח ההל שלו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חצי כוס אורז בסמטי
- 2 כפות חמאה
- קורט הל
- כף שקדים טחונים
- קורט זעפרן (מושרה בכפית חלב חם)
- 2 כוסות חלב
- חצי כוס סוכר
- לקישוט:
- שקדים טחונים וצימוקים
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את האורז במעבד מזון ושומרים בצד. לוקחים סיר עמוק,
- 2. ממסים את החמאה על אש נמוכה. מוסיפים שקדים, אורז והל ומערבבים כמה שניות. מוסיפים חלב, מבשלים על אש נמוכה 10 דקות ומערבבים, כדי למנוע יצירת גושים.
- 3. מוסיפים סוכר וזעפרן ומבשלים עוד 10 דקות. מערבבים מדי פעם כדי שהחלב לא יידבק לסיר. כשמתקבלת עיסת פודינג אורז עבה, מסירים מהאש.
- 4. מעבירים לקעריות הגשה ומקשטים עם השקדים והצימוקים.
- 5. מגישים חם או קר.