פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אילייצ'י קיר - פודינג אורז מתוק

      שף רינה פושקרנה היא אחת הגורואיות הגדולות של האוכל ההודי בישראל. כאן היא מגישה מתכון לאילייצ'י קיר, שממכר בזכות ניחוח ההל שלו.

      3 מדרגים / 3.36 כוכבים

      אילייצ'י קיר - פודינג אורז מתוק בניחוח הל (יח
      אילייצ'י קיר - פודינג אורז מתוק בניחוח הל (יח"צ)

      מצרכים

      • חצי כוס אורז בסמטי
      • 2 כפות חמאה
      • קורט הל
      • כף שקדים טחונים
      • קורט זעפרן (מושרה בכפית חלב חם)
      • 2 כוסות חלב
      • חצי כוס סוכר
      • לקישוט:
      • שקדים טחונים וצימוקים

      אופן ההכנה

      • 1. טוחנים את האורז במעבד מזון ושומרים בצד. לוקחים סיר עמוק,
      • 2. ממסים את החמאה על אש נמוכה. מוסיפים שקדים, אורז והל ומערבבים כמה שניות. מוסיפים חלב, מבשלים על אש נמוכה 10 דקות ומערבבים, כדי למנוע יצירת גושים.
      • 3. מוסיפים סוכר וזעפרן ומבשלים עוד 10 דקות. מערבבים מדי פעם כדי שהחלב לא יידבק לסיר. כשמתקבלת עיסת פודינג אורז עבה, מסירים מהאש.
      • 4. מעבירים לקעריות הגשה ומקשטים עם השקדים והצימוקים.
      • 5. מגישים חם או קר.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -