- 1. שוטפים היטב את כל הירקות וחותכים לקוביות קטנות.
-
- 2. מערבבים היטב את כל החומרים עם השמן והתבלינים.
-
- 3. מעבירים לקדירת חרס או תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים בנייר כסף. אופים בחום 150 מעלות במשך שעתיים וחצי.
-
- 4. מעלים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים 10 דקות נוספות.
-
-
- סודות מהמטבח
- *את הגיבץ' אופים הבולגרים בקדירת חרס חסינת אש. כאן כל סיר המתאים לתנור יעבוד.
-
- *אין צורך בהוספת נוזלים בגלל נוזלי הירקות והבשר שמופרשים. אפשר לבדוק לאחר כשעה וחצי ולראות היכן נמצא המפלס. אם נראה שחסרים נוזלים והירקות על סף להתייבש, מוסיפים חצי כוס מים.
-
- *אם רוצים לקצר את תהליך הבישול אפשר לטגן קודם אולם יש לקחת בחשבון שהגיובץ' יקבל טעמים שונים לחלוטין: מטגנים את הבשר לסגירה בלבד ואז מוציאים ומטגנים את הבצל והירקות במיצי הבשר. לאחר כרבע שעה של טיגון מעבירים לקדירה/תבני ואופים כשעה- שעה וחצי.