גיבץ'

מתכון מאת: מסעדת ויטושה, מערכת וואלה!
גיובץ'. נמרוד סונדרס
גיובץ'

מצרכים

  • 400 גרם של נתח רך כמו בשר כתף לגולאש חתוך לקוביות קטנות
  • 2 ראשי בצל
  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 חציל
  • 1 קישוא
  • 4 עגבניות עסיסיות
  • 100 גרם במיה רצוי טרייה (אפשר גם קפואה)
  • 100 גרם שעועית ירוקה רצוי טרייה (אפשר גם קפואה)
  • 3 כפות שמן חמניות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את כל הירקות וחותכים לקוביות קטנות.
  • 2. מערבבים היטב את כל החומרים עם השמן והתבלינים.
  • 3. מעבירים לקדירת חרס או תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים בנייר כסף. אופים בחום 150 מעלות במשך שעתיים וחצי.
  • 4. מעלים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים 10 דקות נוספות.
  • סודות מהמטבח
  • *את הגיבץ' אופים הבולגרים בקדירת חרס חסינת אש. כאן כל סיר המתאים לתנור יעבוד.
  • *אין צורך בהוספת נוזלים בגלל נוזלי הירקות והבשר שמופרשים. אפשר לבדוק לאחר כשעה וחצי ולראות היכן נמצא המפלס. אם נראה שחסרים נוזלים והירקות על סף להתייבש, מוסיפים חצי כוס מים.
  • *אם רוצים לקצר את תהליך הבישול אפשר לטגן קודם אולם יש לקחת בחשבון שהגיובץ' יקבל טעמים שונים לחלוטין: מטגנים את הבשר לסגירה בלבד ואז מוציאים ומטגנים את הבצל והירקות במיצי הבשר. לאחר כרבע שעה של טיגון מעבירים לקדירה/תבני ואופים כשעה- שעה וחצי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully