- 1. מערבבים את האורז והבשר בקערה.
-
- 2. לוקחים כף מהמילוי ומניחים תלולית על כל ארטישוק. מהדקים היטב את הבשר אל תוך גוף הארטישוק.
-
- 3. חוצים את העגבניות ומגרדים כל חצי בפומפיה מעל קערה. לא משתמשים בקליפה שנותרת.
-
- 4. מוסיפים כף גדושה של רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים מים, מלח ופלפל. מערבבים את כל חומרי הרוטב עד לעיסה אחידה ומוזגים לסיר קטן. מביאים את הרוטב לרתיחה ומבשלים כרבע שעה על אש גבוהה בכדי שיסמיך. מסירים מהאש.
-
- 5. מסדרים את הארטישוקים בסיר רחב, כשתחתיות הארטישוק הן כלפי מטה והבשר כלפי מעלה.
-
- 6. מוזגים מעל את רוטב העגבניות כך שכל ארטישוק ייכוסה למחצה ומכסים את הסיר. מביאים לרתיחה מבשלים כ-25 דקות על אש בינונית-גבוהה. המנה מוכנה כשהבשר מוכן לחלוטין וגוף הארטישוקים רך וספוג רוטב.
-
- 7. סודות מהמטבח: האורז תורם למתכון כיון שהוא סופח את הנוזלים ומרכך את הבשר.
-
- 8. לקבלת המרקם המושלם ברוטב צריך להשגיח עליו כל הזמן. אם במהלך הבישול הראשון או יחד עם הארטישוקים הרוטב מתאדה מוסיפים מעט מים, בכדי שהרוטב יכסה מחצית מגוף הארטישוק. מומלץ להוסיף בכל פעם מעט מים, בכדי להימנע מרוטב מימי מדי.