וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מדיאס שוקי- ארטישוק ממולא ברוטב לימון

מתכון מאת: ריטה דאיה, מערכת וואלה

ארטישוק ממולא. נמרוד סונדרס
ארטישוק ממולא

מצרכים למתכון

  • ל-40 יחידות:
  • 40 תחתיות ארטישוק טרי/קפוא
  • למילוי:
  • 600 גרם בשר טחון
  • 2 ביצים
  • כף מלח
  • כף בהרט
  • כפית קינמון
  • כפית פלפל שחור
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים גס
  • כף וחצי נענע מיובשת
  • *100 גרם צנוברים (לא חובה) לתערובת/50 גרם צנוברים קלויים לפזר בהגשה
  • לטיגון:
  • 1/4 כוס שמן
  • לרוטב:
  • מיץ מלימון וחצי
  • 10 שיני שום
  • 2 כוסות מים
  • מוסיפים לתערובת הבסיס עוד ביצה כדי שתחזיק.

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים עם היד את כל התערובת למעט הביצים.
  • 2. מוסיפים את הביצים ומערבבים עם מזלג עד שנטמעות היטב בתערובת ונהיית מעין עיסה רטובה.
  • 3. מסדרים באמצעות מזלג בכל תחתית ארטישוק גבעת בשר ומשטחים עם המזלג.
  • 4. מוזגים למחבת רחבה רחב רבע כוס שמן, מחממים אותו ומטגנים את הארטישוקים בכל פעם 4-5 ארטישוקים, מטגנים כדקה מכל צד להשחמה (אם התערובת יציבה גם כשהארטישוק "על הראש" היא לא אמורה להתפרק). כדאי להחליף בכל פעם/פעמיים של קבוצת ארטישוקים את השמן.
  • 5. מעבירים לסיר גדול ועמוק. מסדרים את הארטישוקים הגדולים בתחתיתו ומעל את הקטנים יותר.
  • 6. מוסיפים שום ומיץ לימון ומכסים בצלחת. מוסיפים מים רק עד לגובה הצלחת בכדי שהכלי יקבל את טעם הלימון. מבשלים כ-40 דקות עד לצמצום הרוטב.
  • סודות מהמטבח
  • •*אם רוצים להימנע מטיגון אפשר לאפות בתנור עד שהבשר מחליף צבעים כ-20 דקות ואז מעבירים לסיר.
  • *בנאגלה הראשונה כדאי למלא רק שלושה ארטישוקים ולהשאיר את המסה בצד בקערה. אם במהלך הטיגון של נאגלות הארטישוק הראשונות התערובת מתפרקת מוסיפים לתערובת הבסיס עוד ביצה כדי שתחזיק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully