- 1. מערבבים עם היד את כל התערובת למעט הביצים.
-
- 2. מוסיפים את הביצים ומערבבים עם מזלג עד שנטמעות היטב בתערובת ונהיית מעין עיסה רטובה.
-
- 3. מסדרים באמצעות מזלג בכל תחתית ארטישוק גבעת בשר ומשטחים עם המזלג.
-
- 4. מוזגים למחבת רחבה רחב רבע כוס שמן, מחממים אותו ומטגנים את הארטישוקים בכל פעם 4-5 ארטישוקים, מטגנים כדקה מכל צד להשחמה (אם התערובת יציבה גם כשהארטישוק "על הראש" היא לא אמורה להתפרק). כדאי להחליף בכל פעם/פעמיים של קבוצת ארטישוקים את השמן.
-
- 5. מעבירים לסיר גדול ועמוק. מסדרים את הארטישוקים הגדולים בתחתיתו ומעל את הקטנים יותר.
-
- 6. מוסיפים שום ומיץ לימון ומכסים בצלחת. מוסיפים מים רק עד לגובה הצלחת בכדי שהכלי יקבל את טעם הלימון. מבשלים כ-40 דקות עד לצמצום הרוטב.
-
- סודות מהמטבח
- *אם רוצים להימנע מטיגון אפשר לאפות בתנור עד שהבשר מחליף צבעים כ-20 דקות ואז מעבירים לסיר.
- *בנאגלה הראשונה כדאי למלא רק שלושה ארטישוקים ולהשאיר את המסה בצד בקערה. אם במהלך הטיגון של נאגלות הארטישוק הראשונות התערובת מתפרקת מוסיפים לתערובת הבסיס עוד ביצה כדי שתחזיק.