- 1. במחבת על אש בינונית מבשלים את קוביות האגס עם חמאה, יין וסוכר עד שהאגסים מתרככים, בערך כ-5 דקות.
-
- 2. מצננים את האגסים ומערבבים בקערה עם גבינת הריקוטה והמוסקט.
-
- לפסטה:
- 1. לקערה, מכניסים את הקמח ויוצרים גומה. מוסיפים למרכז הגומה את הביצים ובעזרת מזלג מערבבים את התערובת עד שהיא מתחילה להקשיח. ממשיכים ללוש בעזרת כרית כף היד את התערובת עד ליצירת מסה אחידה. מעבירים למקרר מכוסה בניילון נצמד לשעה.
-
- 2. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל רבע על משטח חלק ומקומח עד לעובי של 2 ס"מ.
-
- 3. מכניסים את הבצק למכונת פסטה ביתית לקבלת דפים רחבים. רצוי להגיע לעובי כמה שיותר דק. חותכים את הדפים שמתקבלים במרווחים שווים של 20 ס"מ.
-
- 4. קורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ מדפי הפסטה ומניחים במרכז כל עיגול כף ממלית הריקוטה.
-
- 5. מרימים את כל הקצוות כלפי מעלה ומהדקים את כולם ליצירת שקיק.
-
- 6. בסיר עמוק מביאים לרתיחה מים ומלח. מוסיפים את הפאגוטיני ומבשלים למשך כ- 2 דקות עד להתרככות הפסטה. מניחים בצד.
-
- לרוטב:
- 1. מטגנים את השקדים בחמאה.
-
- 2. כשהם מזהיבים מוסיפים את עלי המרווה והשמנת וממשיכים לבשל עד שהשמנת מבעבעת.
-
- 3. יוצקים את רוטב השמנת על הפאגוטיני ומגישים.