וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בטטות חמות מתובלנות

מתכון מאת: צחי בוקששתר, אולפני הרצליה

מצרכים למתכון

  • 6 בטטות בינוניות פרוסות עבה
  • 3 בצל שלוט קצוץ
  • חתיכה קטנה כרישה קצוצה
  • פיסה קטנה ג'ינג'ר טרי מגורר
  • לימון אחד
  • 1/3 כוס יין לבן
  • בצל ירוק, החלק הירוק פרוס דק
  • ½ כוס שמן זית
  • 3 כפות גרגרי רימון
  • אם יש, 2 כפות פטל טרי
  • ½ כפית גרגרי כוסברה שלמים
  • קמצוץ: הל, מוסקט, פלפל אנגלי טחון

אופן ההכנה

  • 1. מאדים את הבטטות בסיר אידוי כעשרים דקות. יש לבדוק בשיפוד עץ ולהוציא כל בטטה לחוד מאחר והן לא מוכנות ביחד, כמו תפוחי אדמה.
  • 2. מאדים את השלוט והכרישה עם הג'ינג'ר בשמן בחום נמוך, כך שלא יהיו מטוגנים. מוסיפים באותו הזמן את גרגרי הכוסברה והתבלינים הטחונים.
  • 3. מכינים גרידה מקליפת הלימון ומוסיפים. לאחר חמש דקות בישול מוסיפים את היין, בצל ירוק, גרגי רימון ופטל ומערבבים פנימה. מוסיפים מעט מיץ לימון ומלח לטעם. יוצקים מהרוטב בזמן ההגשה.
  • רוטב שנשאר שומרים במקרר, אך מחממים מעט ומערבבים היטב לפני שימוש נוסף.
  • פירה בטטות וצימוקים

  • בטטות אפויות ממולאות גבינה

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • סלט מנגולד חמים עם זרעי כוסברה

  • ירקות שורש ברוטב חמאה

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • תפוחי אדמה מושלמים במחבת

  • ארטישוק ירושלמי בתנור

  • קרם פולנטה ועגבניות לחות

  • אורז, טופו וירקות בחמאת בוטנים

  • תירס מקסיקני צלוי (אלוטה)

  • פסטה קישואים, לימון ואגוזים

  • תפוחי אדמה קראנצ'יים

  • איך מכינים צ'יפס בבית? מתכון מנצח

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully