בטטות אפויות ממולאות גבינה
בטטות אפויות בתנור הופכות בין רגע למתוקות במיוחד. כשמשדכים להן גבינת מסקרפונה מלטפת, נענע וחמאה, מקבלים חגיגת מתיקות נהדרת. המתכון באדיבות אתר מועצת הירקות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 בטטות גדולות
- 30 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 כוס עלי נענע
- 1/2 כוס פיסטוקים קלופים
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 קופסה גבינת מסקרפונה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. חוצים את הבטטות לאורכן. חופרים בעזרת סכין ומרחיקים את הפנים. משאירים שוליים בעובי 1.5 ס"מ.
- 2. מעבירים לתבנית ומפזרים בכל בטטה כמה קוביות חמאה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס) במשך 20 דקות.
- 3. בינתיים מכינים את המלית: קוצצים את עלי הנענע והפיסטוקים במעבד מזון. מוסיפים את השום והשמן ומעבדים הכל ביחד עד שנוצרת עיסה אחידה עם מרקם גס.
- 4. מערבבים בקערה את הגבינה עם מחית הנענע ומתבלים במלח ובפלפל.
- 5. ממלאים את הבטטות במלית ומחזירים לתנור לכ-15 דקות נוספות. מגישים חם.