וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בטטות אפויות ממולאות גבינה

בטטות אפויות בתנור הופכות בין רגע למתוקות במיוחד. כשמשדכים להן גבינת מסקרפונה מלטפת, נענע וחמאה, מקבלים חגיגת מתיקות נהדרת. המתכון באדיבות אתר מועצת הירקות.

מתכון מאת: מערכת וואלה

בטטות ממולאות בגבינות. ShutterStock
בטטות ממולאות בגבינות

מצרכים למתכון

  • 3 בטטות גדולות
  • 30 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כוס עלי נענע
  • 1/2 כוס פיסטוקים קלופים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 קופסה גבינת מסקרפונה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. חוצים את הבטטות לאורכן. חופרים בעזרת סכין ומרחיקים את הפנים. משאירים שוליים בעובי 1.5 ס"מ.
  • 2. מעבירים לתבנית ומפזרים בכל בטטה כמה קוביות חמאה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס) במשך 20 דקות.
  • 3. בינתיים מכינים את המלית: קוצצים את עלי הנענע והפיסטוקים במעבד מזון. מוסיפים את השום והשמן ומעבדים הכל ביחד עד שנוצרת עיסה אחידה עם מרקם גס.
  • 4. מערבבים בקערה את הגבינה עם מחית הנענע ומתבלים במלח ובפלפל.
  • 5. ממלאים את הבטטות במלית ומחזירים לתנור לכ-15 דקות נוספות. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully