- הבצק:
- 1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים מלבד המים למעבד מזון ומעבדים לבצק פירורי. מוסיפים את המים ומעבדים עד שהבצק מתגבש לכדור. צריך להתקבל בצק קשה יחסית.
-
- 2. מוצאים את הבצק ממעבד המזון, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
-
- 3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים וממלאים כל חלק במילוי שונה.
-
- מילוי תרד:
- 1. מכינים את מילוי התרד: קוצצים את התרד דק דק. מבשלים בסיר (בלי נוזלים) עד שהוא מתכווץ ומעבירים למסננת למשך 5-6 שעות, עד שכל הנוזלים יוצאים. אפשר לסחוט את התרד היטב ולהשאיר אותו במסננת לעוד שעה וחצי. חייבים לוודא שאין בכלל נוזלים אחרת הבצק מתקלקל. מוסיפים כפית וחצי סומאק וחצי כפית מלח.
-
- 2. מרדדים את הבצק על משטח העבודה לעלה בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת רינג או תחתית כוס קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ.
-
- 3. שמים במרכז כל עיגול חצי כפית של מילוי תרד וסוגרים את הבצק למשולש בצורת אוזני המן. חשוב להקפיד שהבצק יהיה סגור לחלוטין ולמילוי לא יהיה מאיפה לברוח.
-
- מילוי גבינה:
- 1. מכינים את מילוי הגבינה: מפוררים 200 גרם גבינה בעזרת מזלג.
-
- 2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ ובעזרת כוס או רינג קורצים עיגולי בצק בקוטר 1/2 4 ס"מ. מניחים חצי כפית גבינה באמצע כל עיגול, מקפלים לחצי ובעזרת מזלג מהדקים את הבצק.
-
- 3. מכינים את אצבעות הגבינה: לשים לתוך הבצק את עלי הזעתר, עם טיפה שמן. כשהעלים נטמעים בבצק מרדדים אותו לעלה בעובי 3 מ"מ.
-
- 4. חותכים את הגבינה לאצבעות בעובי חצי ס"מ ובאורך 4 ס"מ. מניחים את אצבעות הגבינה על הבצק וחותכים את הבצק מסביב לגבינה עם שוליים של חצי ס"מ מכל צד. מהדקים את הבצק על הגבינה בידיים משומנות שלא יראו את התפרים.
-
- מכינים את כדורי הזיתים:
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2-3 מ"מ, קורצים עיגול קטן (2-3 ס"מ) מניחים טיפה גבינה צהובה מגוררת ועליה זית אחד, סוגרים את הבצק מעל הזית ומכדררים לכדור. מורחים את הכדור במים וטובלים בשומשום.