וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ג'יבני, פטייר, זיתים, ואצבעות גבינה

ניתן להכין את כל הפסטלים מראש ולהקפיא – מוציאים מהמקפיא ממש לפני הטיגון ומכניסים ישר לשמן הרותח

מתכון מאת: עומר עילואן, מערכת וואלה

פטאייר, סמבוסק ומקלות זיתים. נמרוד סונדרס
פטאייר, סמבוסק ומקלות זיתים

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כוס (200 מ"ל) שמן (או 250 גרם מרגרינה, לא חמאה)
  • 1 כפית מלח
  • 50-100 מ"ל מים - לפי הצורך
  • למילוי גבינה (ג'יבני) ולאצבעות גבינה: 400 גרם גבינת עיזים לא מלוחה (כמו הגבינה של העטייף והכנאפה) – להשיג בחנויות ערביות
  • עלים מ-4-5 גבעולי זעתר טרי
  • למילוי תרד:
  • 1 ק"ג תרד
  • 1/2 1 כפיות סומאק
  • 1/2 כפית מלח
  • למילוי זיתים:
  • 200 גרם זיתים מגולענים
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת (מומלץ לקנות גוש ולגרד)
  • 50 גרם שומשום

אופן ההכנה

  • הבצק:
  • 1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים מלבד המים למעבד מזון ומעבדים לבצק פירורי. מוסיפים את המים ומעבדים עד שהבצק מתגבש לכדור. צריך להתקבל בצק קשה יחסית.
  • 2. מוצאים את הבצק ממעבד המזון, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  • 3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים וממלאים כל חלק במילוי שונה.
  • מילוי תרד:
  • 1. מכינים את מילוי התרד: קוצצים את התרד דק דק. מבשלים בסיר (בלי נוזלים) עד שהוא מתכווץ ומעבירים למסננת למשך 5-6 שעות, עד שכל הנוזלים יוצאים. אפשר לסחוט את התרד היטב – ולהשאיר אותו במסננת לעוד שעה וחצי. חייבים לוודא שאין בכלל נוזלים אחרת הבצק מתקלקל. מוסיפים כפית וחצי סומאק וחצי כפית מלח.
  • 2. מרדדים את הבצק על משטח העבודה לעלה בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת רינג או תחתית כוס קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ.
  • 3. שמים במרכז כל עיגול חצי כפית של מילוי תרד וסוגרים את הבצק למשולש – בצורת אוזני המן. חשוב להקפיד שהבצק יהיה סגור לחלוטין ולמילוי לא יהיה מאיפה לברוח.
  • מילוי גבינה:
  • 1. מכינים את מילוי הגבינה: מפוררים 200 גרם גבינה בעזרת מזלג.
  • 2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ ובעזרת כוס או רינג קורצים עיגולי בצק בקוטר 1/2 4 ס"מ. מניחים חצי כפית גבינה באמצע כל עיגול, מקפלים לחצי ובעזרת מזלג מהדקים את הבצק.
  • 3. מכינים את אצבעות הגבינה: לשים לתוך הבצק את עלי הזעתר, עם טיפה שמן. כשהעלים נטמעים בבצק מרדדים אותו לעלה בעובי 3 מ"מ.
  • 4. חותכים את הגבינה לאצבעות בעובי חצי ס"מ ובאורך 4 ס"מ. מניחים את אצבעות הגבינה על הבצק וחותכים את הבצק מסביב לגבינה – עם שוליים של חצי ס"מ מכל צד. מהדקים את הבצק על הגבינה בידיים משומנות – שלא יראו את התפרים.
  • מכינים את כדורי הזיתים:
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2-3 מ"מ, קורצים עיגול קטן (2-3 ס"מ) – מניחים טיפה גבינה צהובה מגוררת ועליה זית אחד, סוגרים את הבצק מעל הזית ומכדררים לכדור. מורחים את הכדור במים וטובלים בשומשום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully