פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קרפצ'יו תפוחי עץ וטרטר לוקוס

      הסוד למנות הטובות ביותר של מאיר אדוני הוא תמיד בכמות הרכיבים בכל מנה, אך אל תתנו לזה להטעות אתכם: המנה הזו קלה להכנה, וכמו כל מנה של אדוני- טעימה מאוד ויפהפיה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה (יח
      הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה (יח"צ , דן פרץ)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 450 גרם פילה לוקוס נקי מעור ואידרות, חתוך לקוביות של חצי ס"מ (ניתן להמיר את הלוקוס בדג ים אחר)
      • לג'לי:
      • 1/2 כוס דבש
      • 1 כוס מים מינרלים
      • 10 גרם אבקת ג'לטין
      • לסלט:
      • 3 תפוחי עץ מזן סמית פרוסים דק (קרוב להגשת המנה)
      • 6 גבעולי סלרי פרוסים דק עם קולפן ומושרים כשעה במי קרח
      • 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
      • 2 כפות טימין טרי
      • 1 כפית זרעי כוסברה
      • חופן עלי שומר או עלים חרדליים
      • שמן זית
      • מיץ לימון ומלח ים לפי טעם

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים ג'לי דבש: מערבבים את הג'לטין עם חצי מכוס המים הקרים, עד לספיגה של המים בג'לטין.
      • 2. במקביל מחממים את יתרת המים והדבש לסף רתיחה ומאחדים עם הג'לטין המומס. מערבבים היטב. מסננים לכלי קיבול מרובע ומאחסנים בקירור להתייצבות הג'לי. חותכים לקוביות של 2 ס"מ ושומרים בקירור להגשה.
      • 3. להגשה: מתבלים את הדג במלח ים, טימין וזרעי כוסברה. מערבבים בקערה את חומרי הסלט ומתבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון.
      • 4. מניחים בצלחת ההגשה, מניחים מטרטר הדג, בוזקים מהאגוזים הקלויים, מפזרים עלי שומר וחרדל ומגישים.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -