קרפצ'יו תפוחי עץ וטרטר לוקוס

הסוד למנות הטובות ביותר של מאיר אדוני הוא תמיד בכמות הרכיבים בכל מנה, אך אל תתנו לזה להטעות אתכם: המנה הזו קלה להכנה, וכמו כל מנה של אדוני- טעימה מאוד ויפהפיה.

מתכון מאת: מאיר אדוני, מערכת וואלה!
הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה(צילום: דן פרץ)

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 450 גרם פילה לוקוס נקי מעור ואידרות, חתוך לקוביות של חצי ס"מ (ניתן להמיר את הלוקוס בדג ים אחר)
  • לג'לי:
  • 1/2 כוס דבש
  • 1 כוס מים מינרלים
  • 10 גרם אבקת ג'לטין
  • לסלט:
  • 3 תפוחי עץ מזן סמית פרוסים דק (קרוב להגשת המנה)
  • 6 גבעולי סלרי פרוסים דק עם קולפן ומושרים כשעה במי קרח
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
  • 2 כפות טימין טרי
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • חופן עלי שומר או עלים חרדליים
  • שמן זית
  • מיץ לימון ומלח ים לפי טעם

אופן ההכנה

  • 1. מכינים ג'לי דבש: מערבבים את הג'לטין עם חצי מכוס המים הקרים, עד לספיגה של המים בג'לטין.
  • 2. במקביל מחממים את יתרת המים והדבש לסף רתיחה ומאחדים עם הג'לטין המומס. מערבבים היטב. מסננים לכלי קיבול מרובע ומאחסנים בקירור להתייצבות הג'לי. חותכים לקוביות של 2 ס"מ ושומרים בקירור להגשה.
  • 3. להגשה: מתבלים את הדג במלח ים, טימין וזרעי כוסברה. מערבבים בקערה את חומרי הסלט ומתבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון.
  • 4. מניחים בצלחת ההגשה, מניחים מטרטר הדג, בוזקים מהאגוזים הקלויים, מפזרים עלי שומר וחרדל ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully