קרפצ'יו תפוחי עץ וטרטר לוקוס
הסוד למנות הטובות ביותר של מאיר אדוני הוא תמיד בכמות הרכיבים בכל מנה, אך אל תתנו לזה להטעות אתכם: המנה הזו קלה להכנה, וכמו כל מנה של אדוני- טעימה מאוד ויפהפיה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 450 גרם פילה לוקוס נקי מעור ואידרות, חתוך לקוביות של חצי ס"מ (ניתן להמיר את הלוקוס בדג ים אחר)
- לג'לי:
- 1/2 כוס דבש
- 1 כוס מים מינרלים
- 10 גרם אבקת ג'לטין
- לסלט:
- 3 תפוחי עץ מזן סמית פרוסים דק (קרוב להגשת המנה)
- 6 גבעולי סלרי פרוסים דק עם קולפן ומושרים כשעה במי קרח
- 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
- 2 כפות טימין טרי
- 1 כפית זרעי כוסברה
- חופן עלי שומר או עלים חרדליים
- שמן זית
- מיץ לימון ומלח ים לפי טעם
אופן ההכנה
- 1. מכינים ג'לי דבש: מערבבים את הג'לטין עם חצי מכוס המים הקרים, עד לספיגה של המים בג'לטין.
- 2. במקביל מחממים את יתרת המים והדבש לסף רתיחה ומאחדים עם הג'לטין המומס. מערבבים היטב. מסננים לכלי קיבול מרובע ומאחסנים בקירור להתייצבות הג'לי. חותכים לקוביות של 2 ס"מ ושומרים בקירור להגשה.
- 3. להגשה: מתבלים את הדג במלח ים, טימין וזרעי כוסברה. מערבבים בקערה את חומרי הסלט ומתבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון.
- 4. מניחים בצלחת ההגשה, מניחים מטרטר הדג, בוזקים מהאגוזים הקלויים, מפזרים עלי שומר וחרדל ומגישים.