קרפצ'יו סלמון
לרוב נהוג להשתמש בבשר בקר עבור הכנה של קרפצ'יו, אך השף ויקטור כהן מכין את המנה דווקא מסלמון טרי. המתכון הוכן עבור "דורות מוצרי שום ותיבול".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 250 גר' פילה סלמון טרי, פרוס דק מאוד וללא עור ועצמות
- למרינדה:
- 1 קוביית ג'ינג'ר דורות
- 1 קוביית שמיר דורות
- 1 כף דבש
- 1 כף וודקה משובחת
- 1 כף מיץ לימון ליים טרי
- מעט פילפל גרוס טרי
- 1.5 כפות שמן זית מעולה
- מעט מלח
- 1 כף צלפים
- 1 כף בצל סגול קצוץ דק
- ½ כפית חרדל דיזון גרגרים
- 1 כף גבינת שמנת
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי המרינדה, מלבד הצלפים והבצל.
- 2. בצלחת יפה יוצקים שכבה דקה של המרינדה ומעל מסדרים את פרוסות הסלמון, בצורת מניפה.
- 3. מערבבים את הצלפים והבצל ויוצרים ערימה במרכז הצלחת. אפשר לטפטף מעט מעל הסלמון משארית המישרה.
- 4. רצוי להגיש עם פרוסות לחם קלוי בשמן זית ושום של דורות.