וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט שומר ושורשים נא, אנדיב, פנקוטת גרוייר, רימונים, קרוטונים יוגורט עיזים ודבש

מתכון מאת: מאיר אדוני, מערכת וואלה

הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה. דן פרץ,
הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה/דן פרץ

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • לסלט:
  • 2 יחידות שומר פרוס דק לאורכו, מונח במי קרח
  • 2 יחידות גזר פרוס דק לאורכו מונח במי קרח
  • 12 צנוניות פרוסות דק במי קרח
  • 2 יחידות אנדיב מפורקות לעלים בודדים
  • 2 בצלי שאלוט פרוסים דק
  • 2 שורשי פטרוזיליה פרוסים דק לאורכם ומונחים במי קרח
  • זרעי רימון משלושה רימונים (חוצים את הרימון ובעזרת מכות קלות על צד הקליפה מחלצים את הזרעים החוצה)
  • עלי שומר, גרגר או כל עלה סתוי אחר האהוב עליכם
  • שמן זית ומיץ לימון לפי טעם
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • יוגורט:
  • 1 כוס יוגורט עיזים
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית מיץ לימון
  • טיפת מי ורדים (למי שאוהב)
  • קורט מלח
  • פנקוטת גרוייר:
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם גבינת גרוייר מגורדת דק
  • 8 גרם ג'לטין
  • 40 גרם מים
  • קרוטונים:
  • 1/2 כיכר לחם שיפון דחוס חצי קפוא

אופן ההכנה

  • מכינים את הפנקוטה:
  • 1. מערבבים את הג'לטין עם המים להמסה.
  • 2. במקביל מביאים לרתיחה את השמנת ויוצקים אל הגבינה המגוררת. מניחים לשתי דקות, יוצקים על הג'לטין ומעבירים לבלנדר לכשתי דקות. יוצקים לכלי קיבול מפלסטיק שיתן גובה של 3 ס"מ ומצננים.
  • 3. קורצים את הפנקוטה או חותכים לקוביות כך שיתקבלו 3 יחידות למנה.
  • קרוטונים:
  • 1. פורסים את הלחם דק מאוד באמצעות פורס לחם או סכין לחם. יוצרים ע"י חיתוך את הצורה הרצוייה לנו, מניחים על תבנית אפייה בין שתי ניירות אפייה ותבנית נוספת מעל.
  • 2. אופים כחצי שעה ב-140 מעלות להזהבה קלה. מצננים ושומרים במקום יבש.
  • יוגורט:
  • 1. מערבבים, מתקנים תיבול ושומרים בקירור.
  • להגשה:
  • יוצקים מעט מהיוגורט המתובל לכל צלחת הגשה. מערבבים את חומרי הסלט, מתבלים ומניחים בצלחות. מניחים את הפנקוטה, הקרוטונים והעלים מטפטפים מעט שמן זית נוסף ומגישים

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully