סלט שומר ושורשים נא, אנדיב, פנקוטת גרוייר, רימונים, קרוטונים יוגורט עיזים ודבש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- לסלט:
- 2 יחידות שומר פרוס דק לאורכו, מונח במי קרח
- 2 יחידות גזר פרוס דק לאורכו מונח במי קרח
- 12 צנוניות פרוסות דק במי קרח
- 2 יחידות אנדיב מפורקות לעלים בודדים
- 2 בצלי שאלוט פרוסים דק
- 2 שורשי פטרוזיליה פרוסים דק לאורכם ומונחים במי קרח
- זרעי רימון משלושה רימונים (חוצים את הרימון ובעזרת מכות קלות על צד הקליפה מחלצים את הזרעים החוצה)
- עלי שומר, גרגר או כל עלה סתוי אחר האהוב עליכם
- שמן זית ומיץ לימון לפי טעם
- מלח ופלפל לפי טעם
- יוגורט:
- 1 כוס יוגורט עיזים
- 1 כף דבש
- 1 כפית מיץ לימון
- טיפת מי ורדים (למי שאוהב)
- קורט מלח
- פנקוטת גרוייר:
- 300 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גרם גבינת גרוייר מגורדת דק
- 8 גרם ג'לטין
- 40 גרם מים
- קרוטונים:
- 1/2 כיכר לחם שיפון דחוס חצי קפוא
אופן ההכנה
- מכינים את הפנקוטה:
- 1. מערבבים את הג'לטין עם המים להמסה.
- 2. במקביל מביאים לרתיחה את השמנת ויוצקים אל הגבינה המגוררת. מניחים לשתי דקות, יוצקים על הג'לטין ומעבירים לבלנדר לכשתי דקות. יוצקים לכלי קיבול מפלסטיק שיתן גובה של 3 ס"מ ומצננים.
- 3. קורצים את הפנקוטה או חותכים לקוביות כך שיתקבלו 3 יחידות למנה.
- קרוטונים:
- 1. פורסים את הלחם דק מאוד באמצעות פורס לחם או סכין לחם. יוצרים ע"י חיתוך את הצורה הרצוייה לנו, מניחים על תבנית אפייה בין שתי ניירות אפייה ותבנית נוספת מעל.
- 2. אופים כחצי שעה ב-140 מעלות להזהבה קלה. מצננים ושומרים במקום יבש.
- יוגורט:
- 1. מערבבים, מתקנים תיבול ושומרים בקירור.
- להגשה:
- יוצקים מעט מהיוגורט המתובל לכל צלחת הגשה. מערבבים את חומרי הסלט, מתבלים ומניחים בצלחות. מניחים את הפנקוטה, הקרוטונים והעלים מטפטפים מעט שמן זית נוסף ומגישים