אורז אדום
מכינים אורז כתוספת למנה עיקרית? מה דעתכם לשדרג אותו מעט, ולתת לו קצת צבע? בתוך פחות מ-20 דקות תקבלו אורז אדום יפהפה, וטעים במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות אורז בסמטי
- כף שמן
- 1 בצל קצוץ
- 3 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה
- 1. שוטפים היטב את האורז.
- 2. בסיר מחממים כף שמן ומטגנים כף מהבצל הקצוץ. מוסיפים רסק עגבניות ו- 1/2 כוס מים ומערבבים. מוסיפים עוד 1/2 כוס מים למיכל הרסק, מערבבים ומוסיפים לסיר. מוסיפים עוד 3 כוסות מים. סוגרים את המכסה ומביאים לרתיחה.
- 3. מוסיפים את האורז ומערבבים. מעבירים לאש בינונית נמוכה ומבשלים כ-15-17 דקות.
- 4. במחבת קטנה מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל הנותר. כשהוא מעט מתרכך מוסיפים לו 3 כפות מן האורז, מערבבים דקה ומוסיפים לסיר האורז הגדול.
- 5. מגישים לצד תבשילי דג או עוף.