סלט תאנים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- צרור גדול עלי חסה מסוגים שונים
- עלי בזיליקום מענף אחד
- 10 עלי נענע
- 4 תרמילי במיה טריה פרוסים
- 1/2 צ'ילי אדום קצוץ
- 3 עלי גפן צעירים
- 2 צנוניות פרוסות
- 5 תאנים מזנים שונים
- 5 זיתים כבושים
- לרוטב:
- 1 כפית שום כתוש
- 2 כפות סילאן
- 1 ליים (או לימון) סחוטים
- 1 כפית סומק
- 4 כפות שמן זית
- חופן שקדים קלויים וקצוצים
- 50 גרם גבינת פטה (מומלץ כבשים)
אופן ההכנה
- 1. בקערה מערבבים את העלים וחומרי הסלט. בוצעים את התאנים, מגלענים את הזיתים ומוסיפים לסלט.
- 2. מוסיפים את חומרי הרוטב לסלט (אפשר גם לערבב בצנצנת ולהזליף) ומערבבים היטב.
- 3. מפזרים חתיכות גבינה ושברי שקדים קלויים ומגישים.