- 1. שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק היבשים ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ואת החלב ולשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט חלב. יוצרים כדור בצק, מכסים את הקערה בניילון מניחים לתפוח כשעה.
-
- 2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים בגודלם, לשים שוב ומתפיחים שעה נוספת.
-
- 3. מרדדים את שני גושי הבצק לצורה אליפטית, בעובי של כסנטימטר. מקפלים צד אחד לשני שליש מרוחב האליפסה, ואת הצד השני לשני שליש מהרוחב. אמורה להיווצר כיכר ארוכה ורדודה, עם תפר לאורכה.
-
- 4. מרפדים תבנית אפייה עמוקה בנייר אפייה. מניחים בה את שתי הכיכרות ומצמידים אותן לשפות התבנית, כדי שישמרו על צורתן בזמן האפייה. מורחים באמצעות מברשת את הכיכרות במים חמים.
-
- 5. מניחים לכיכרות לתפוח שעה נוספת.
-
- 6. מחממים מראש תנור ל-200 מעלות. מכניסים את התבנית למדף האמצעי בתנור. מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים כשעה. בודקים כל הזמן שהעוגות לא נחרכות. מוציאים ומניחים להתקרר.
-
- 7. מורחים את הכיכרות בנדיבות בחמאה מומסת, ובוזקים את תערובת הסוכר וסוכר הווניל. מורחים שוב בחמאה, ומכסים בשכבה עבה של אבקת סוכר. השכפ"צ הזה אמור לשמור על פנים העוגה טרי ורך לאורך זמן.
-
- 8. עוטפים היטב בניילון נצמד, ושומרים במקום קריר, או במקרר, מספר ימים.