עוגת שטולן גרמנית רכה ועשירה

מתכון מאת: דני עוזיאל, מערכת וואלה!
שווקי חג המולד באירופה. דניאל עוזיאל,
שווקי חג המולד באירופה(צילום: דניאל עוזיאל)

מצרכים

  • לשתי עוגות:
  • 325 גרם צימוקים מושרים ללילה ברום
  • 300 גרם פרי מסוכר, חתוך לקוביות (רצוי תפוז, אבל אפשר גם פירות אחרים)
  • 250 גרם שקדים מקולפים וקצוצים גס
  • 400 גרם חמאה רכה
  • כף גרידת קליפת לימון
  • רבע ליטר חלב
  • 35 גרם שמרים יבשים
  • 900 גרם קמח
  • לציפוי:
  • חמאה מומסת למריחה
  • כוס אבקת סוכר
  • שקית סוכר וניל, מעורבבת עם 3 כפות סוכר רגיל

אופן ההכנה

  • 1. שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק היבשים ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ואת החלב ולשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט חלב. יוצרים כדור בצק, מכסים את הקערה בניילון מניחים לתפוח כשעה.
  • 2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים בגודלם, לשים שוב ומתפיחים שעה נוספת.
  • 3. מרדדים את שני גושי הבצק לצורה אליפטית, בעובי של כסנטימטר. מקפלים צד אחד לשני שליש מרוחב האליפסה, ואת הצד השני לשני שליש מהרוחב. אמורה להיווצר כיכר ארוכה ורדודה, עם תפר לאורכה.
  • 4. מרפדים תבנית אפייה עמוקה בנייר אפייה. מניחים בה את שתי הכיכרות ומצמידים אותן לשפות התבנית, כדי שישמרו על צורתן בזמן האפייה. מורחים באמצעות מברשת את הכיכרות במים חמים.
  • 5. מניחים לכיכרות לתפוח שעה נוספת.
  • 6. מחממים מראש תנור ל-200 מעלות. מכניסים את התבנית למדף האמצעי בתנור. מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים כשעה. בודקים כל הזמן שהעוגות לא נחרכות. מוציאים ומניחים להתקרר.
  • 7. מורחים את הכיכרות בנדיבות בחמאה מומסת, ובוזקים את תערובת הסוכר וסוכר הווניל. מורחים שוב בחמאה, ומכסים בשכבה עבה של אבקת סוכר. השכפ"צ הזה אמור לשמור על פנים העוגה טרי ורך לאורך זמן.
  • 8. עוטפים היטב בניילון נצמד, ושומרים במקום קריר, או במקרר, מספר ימים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully