- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. בקערה קטנה מערבבים את השקדים הקצוצים, ההל הטחון והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את מי הוורדים ומערבבים היטב.
-
- 3. פורשים עלה פילו על משטח העבודה בעדינות רבה. חותכים את עלה הפילו ל-3 רצועות ארוכות, ברוחב 10 ס"מ.
-
- 4. לרוחבה של רצועת פילו, במרחק של 5 ס"מ מהקצה, הניחו מקל צ'ופסטיק, או ידית של כף עץ לא עבה (עובי המקל יקבע את עוביו של הסיגר). קפלו את שולי הבצק מעליו. הניחו כף גדושה ממילוי השקדים לרוחב קו הקפל, כשאתם משאירים שוליים של 1 ס"מ מכל צד. בעזרת המקל, גלגלו את עלה הפילו מעל המילוי, לצורה של סיגר. את הקצוות יש לצבוט ולדחוס כלפי המרכז, עד שהסיגר יקבל "קמטים".
-
- 5. משכו את המקל החוצה. צבטו שוב את הקצוות, והניחו בתבנית. את הסיגרים יש לסדר בצפיפות, על מנת שלא ייפתחו במהלך האפייה.
-
- 6. אופים את הסיגרים כ- 10-15 דקות, כשבצק הפילו פריך, אך לא קלוי. מצננים את הסיגרים היטב לפני ההגשה.