סיגר פיצוחים ותבלינים ארומאטיים על רוטב סילאן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סיגרים:
- 4 יחידות עלי סיגר (אגרול )
- 50 גר קשיו קלוי
- 50 גר פיסטוק קלוף וקלוי
- 50 גר צימוקים
- 50 גר אגוזי מלך קלויים
- 50 גר אגוזי לוז קלויים וקלופים
- 50 גר שקדים לבנים קלויים
- 5 כפות סוכר
- קורט קינמון
- קורט גינגר
- קורט מוסקט
- מעט ציפורן
- 2 כפות דבש
- 3 כפות יין מתוק
- 1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את הסוכר במחבת יבשה ונקייה ,עד להיווצרות קרמל, מוסיפים את הגינגר ,הדבש, והפיצוחים ,מתבלים ומוסיפים את היין המתוק.
- 2. ממלאים בכל עלה סיגר כ 100 גר מהמלית ומגלגלים לסיגר ארוך (כמו אגרול, מדביקים את הקצוות בבלילת קמח ומים).
- 3. מטגנים בשמן עמוק וחם, מגישים חצוי ל-2, מטפטפים מעל סילאן ובוזקים אבקת סוכר.