וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קינוח תות ושוקולד לבן עם קוקוס

מתכון מאת: ליאת יוטקביץ', מערכת וואלה

קינוח תות ומקרונים. אפיק גבאי
קינוח תות ומקרונים

מצרכים למתכון

  • ללפתן פירות יער:
  • 600 גרם פירות יער מעורבים (אפשר קפואים)
  • 100 גרם סוכר
  • לקרם הפטיסייר:
  • 500 גרם שמנת מתוקה
  • 500 גרם חלב
  • 260 גרם סוכר
  • 2 מקלות וניל, או 3 כפיות תמצית וניל
  • 240 גרם חלמונים, או 14 חלמונים
  • 70 גרם קורנפלור
  • לשכבת קוקוס ושברי עוגיות:
  • 200 גרם שברי עוגיות חמאה או ביסקוויטים
  • 100 גרם קוקוס טחון
  • 500 גרם תותים חתוכים או פירות יער קפואים שהופשרו, או פירות יער טריים
  • 300 גרם שברי שוקולד לבן

אופן ההכנה

  • הלפתן:
  • 1. מבשלים את הפירות והסוכר עד שהתערובת מסמיכה מעט.
  • קרם הפטיסייר:
  • 1. מביאים לרתיחה את השמנת, החלב, הסוכר והווניל.
  • 2. במקביל מערבבים את החלמונים והקורנפלור, עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
  • 3. שופכים חצי מתערובת השמנת על תערובת החלמונים והקורנפלור, ומערבבים על מנת להשוות את הטמפרטורה ולמנוע גושים בהמשך.
  • 4. מחזירים הכל לסיר, ומסמיכים על אש בינונית, עד שמתחילות לצוץ בועות אוויר. ממשיכים לערבב ולהסמיך למשך 3 דקות נוספות.
  • 5. מעבירים את התערובת דרך מסננת לקערה נוספת, מכסים ומניחים במקרר להתייצבות.
  • מרכיבים את המנה:
  • מכינים כלי הגשה ומתחילים לבנות את הקינוח בשכבות: ראשית, לפתן פירות יער. אחריו - קרם הפטיסייר. מעליהם - שברי עוגיות חמאה או ביסקוויטים. ואז תותים חתוכים, קוקוס טחון, שוב קרם פטיסייר, ובסוף - שברי שוקולד לבן.
  • אם רוצים להרשים עוד יותר, אפשר להוסיף גם כדור גלידת תות או מקרונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully