קינוח תות ושוקולד לבן עם קוקוס
קינוח תות ומקרונים (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ללפתן פירות יער:
- 600 גרם פירות יער מעורבים (אפשר קפואים)
- 100 גרם סוכר
- לקרם הפטיסייר:
- 500 גרם שמנת מתוקה
- 500 גרם חלב
- 260 גרם סוכר
- 2 מקלות וניל, או 3 כפיות תמצית וניל
- 240 גרם חלמונים, או 14 חלמונים
- 70 גרם קורנפלור
- לשכבת קוקוס ושברי עוגיות:
- 200 גרם שברי עוגיות חמאה או ביסקוויטים
- 100 גרם קוקוס טחון
- 500 גרם תותים חתוכים או פירות יער קפואים שהופשרו, או פירות יער טריים
- 300 גרם שברי שוקולד לבן
- הלפתן:
- 1. מבשלים את הפירות והסוכר עד שהתערובת מסמיכה מעט.
- קרם הפטיסייר:
- 1. מביאים לרתיחה את השמנת, החלב, הסוכר והווניל.
- 2. במקביל מערבבים את החלמונים והקורנפלור, עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
- 3. שופכים חצי מתערובת השמנת על תערובת החלמונים והקורנפלור, ומערבבים על מנת להשוות את הטמפרטורה ולמנוע גושים בהמשך.
- 4. מחזירים הכל לסיר, ומסמיכים על אש בינונית, עד שמתחילות לצוץ בועות אוויר. ממשיכים לערבב ולהסמיך למשך 3 דקות נוספות.
- 5. מעבירים את התערובת דרך מסננת לקערה נוספת, מכסים ומניחים במקרר להתייצבות.
- מרכיבים את המנה:
- מכינים כלי הגשה ומתחילים לבנות את הקינוח בשכבות: ראשית, לפתן פירות יער. אחריו - קרם הפטיסייר. מעליהם - שברי עוגיות חמאה או ביסקוויטים. ואז תותים חתוכים, קוקוס טחון, שוב קרם פטיסייר, ובסוף - שברי שוקולד לבן.
- אם רוצים להרשים עוד יותר, אפשר להוסיף גם כדור גלידת תות או מקרונים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה