- הלפתן:
- 1. מבשלים את הפירות והסוכר עד שהתערובת מסמיכה מעט.
-
- קרם הפטיסייר:
- 1. מביאים לרתיחה את השמנת, החלב, הסוכר והווניל.
-
- 2. במקביל מערבבים את החלמונים והקורנפלור, עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
-
- 3. שופכים חצי מתערובת השמנת על תערובת החלמונים והקורנפלור, ומערבבים על מנת להשוות את הטמפרטורה ולמנוע גושים בהמשך.
-
- 4. מחזירים הכל לסיר, ומסמיכים על אש בינונית, עד שמתחילות לצוץ בועות אוויר. ממשיכים לערבב ולהסמיך למשך 3 דקות נוספות.
-
- 5. מעבירים את התערובת דרך מסננת לקערה נוספת, מכסים ומניחים במקרר להתייצבות.
-
- מרכיבים את המנה:
- מכינים כלי הגשה ומתחילים לבנות את הקינוח בשכבות: ראשית, לפתן פירות יער. אחריו - קרם הפטיסייר. מעליהם - שברי עוגיות חמאה או ביסקוויטים. ואז תותים חתוכים, קוקוס טחון, שוב קרם פטיסייר, ובסוף - שברי שוקולד לבן.
-
- אם רוצים להרשים עוד יותר, אפשר להוסיף גם כדור גלידת תות או מקרונים.