סביצ'ה דג ים עם שום ירוק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 500 גרם פילה דג ים (מוסר, לוקוס, פלמידה), טרי מאוד ונקי, ללא עור
- מיץ מ-2 לימונים או 2 תפוזים טריים
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- צרור עירית קצוצה
- 4 שיני שום ירוק כתושות
- 1/2 כפית מלח אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל לבן טחון
אופן ההכנה
- 1. בודקים שאין עצמות בפילה הדג וחותכים בעזרת סכין חדה לריבועים של 1/2 ס"מ.
- 2. מערבבים היטב בקערה את מיץ הלימון או התפוז, השמן, הבצל הסגול, העירית השום הירוק והתבלינים.
- 3. מוסיפים את קוביות הדג ומערבבים בעדינות.
- 4. מכניסים את הקערה ל-5 דקות במקרר, כדי שהדג ייכבש קלות.
- 5. מסדרים על צלחת בעזרת "רינג" (טבעת), ומגישים בליווי פלח לימון
- חשוב: אין להגיש את המנה אחרי יותר מ-5 דקות לאחר ערבוב כל המרכיבים, כי חומרי המשרה יגרמו לכבישת יתר, וטעמו של הדג ייפגם.