סביצ'ה דג ים עם שום ירוק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
 - 500 גרם פילה דג ים (מוסר, לוקוס, פלמידה), טרי מאוד ונקי, ללא עור
 - מיץ מ-2 לימונים או 2 תפוזים טריים
 - 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
 - 1 בצל סגול קצוץ דק
 - צרור עירית קצוצה
 - 4 שיני שום ירוק כתושות
 - 1/2 כפית מלח אטלנטי
 - 1/4 כפית פלפל לבן טחון
 
אופן ההכנה
- 1. בודקים שאין עצמות בפילה הדג וחותכים בעזרת סכין חדה לריבועים של 1/2 ס"מ.
 - 2. מערבבים היטב בקערה את מיץ הלימון או התפוז, השמן, הבצל הסגול, העירית השום הירוק והתבלינים.
 - 3. מוסיפים את קוביות הדג ומערבבים בעדינות.
 - 4. מכניסים את הקערה ל-5 דקות במקרר, כדי שהדג ייכבש קלות.
 - 5. מסדרים על צלחת בעזרת "רינג" (טבעת), ומגישים בליווי פלח לימון
 - חשוב: אין להגיש את המנה אחרי יותר מ-5 דקות לאחר ערבוב כל המרכיבים, כי חומרי המשרה יגרמו לכבישת יתר, וטעמו של הדג ייפגם.
 
