מרק שום ושקדים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 200 גרם שום טרי, פרוס לאורך
- 150 גרם שקדים לבנים, פרוסים
- 1/2 כוס גזר קצוץ דק
- 1/2 כוס גבעולי סלרי קצוץ
- 2 כפות דבש
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית טרגון קצוץ
- 2 ליטר ציר בקר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול
- מלח, פלפל
- חופן שקדים מולבנים לקישוט
אופן ההכנה
- 1. מטגנים בשמן זית את השום, השקדים, הגזר והסלרי.
- 2. מוסיפים את הדבש והטרגון ומטגנים עוד 2 דקות.
- 3. מוסיפים את הציר, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את השמנת.
- 4. טוחנים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- 5. קולים את השקדים על מחבת יבשה עד שהם מזהיבים קלות. יוצקים את המרק לקעריות ומקשטים את בשקדים. מגישים מיד.