וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק שום ושקדים

מתכון מאת: באדיבות מסעדת אבראג' ביפו העתיקה, מערכת וואלה

מתכוני שום ירוק. נמרוד סונדרס
מתכוני שום ירוק

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 200 גרם שום טרי, פרוס לאורך
  • 150 גרם שקדים לבנים, פרוסים
  • 1/2 כוס גזר קצוץ דק
  • 1/2 כוס גבעולי סלרי קצוץ
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית טרגון קצוץ
  • 2 ליטר ציר בקר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול
  • מלח, פלפל
  • חופן שקדים מולבנים לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים בשמן זית את השום, השקדים, הגזר והסלרי.
  • 2. מוסיפים את הדבש והטרגון ומטגנים עוד 2 דקות.
  • 3. מוסיפים את הציר, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את השמנת.
  • 4. טוחנים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  • 5. קולים את השקדים על מחבת יבשה עד שהם מזהיבים קלות. יוצקים את המרק לקעריות ומקשטים את בשקדים. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully