סלט משוואיה (ירקות צלויים)
תוספת מעולה לעוף או לדג שנצלו על המנגל, או סתם ככה, לניגוב עם פיתה טרייה בפיקניק. מי שאוהב חריף, יכול לתגבר בפלפלים חריפים נוספים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- 3 עגבניות בשלות
- 1 פלפל ירוק חריף
- ראש שום שלם
- 1 גמבה בינונית
- 1 בצל לבן בינוני
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מ-1/2 לימון
- מלח
אופן ההכנה
- 1. צולים את כל הירקות, מלבד הלימון, על מנגל לוהט, עד להשחמה. נזהרים שהשום לא יישרף אלא יתרכך בלבד
- 2. מחלצים את שיני השום הרכות מקליפתן, ומעבירים לקערה. בעזרת סכין קוצצים היטב את שאר הירקות, ומערבבים לתוך הקערה.
- 3. מתבלים במלח, לימון ושמן זית. מגישים.