וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

זנב שור מארוחת הברברים

מתכון מאת: גיורא אשכנזי, מערכת וואלה

זנב שור במסעדת NG.
זנב שור במסעדת NG

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 3 זנבות שור (משקל כל זנב: כ-1.2 ק"ג)
  • 1/2 1 קילו ירקות שורש (בצל, גזר ושורשים נוספים)
  • 3 ראשי שום
  • צרור גבעולי סלרי
  • 1/2 1 ליטר יין אדום
  • 200 גרם ערמונים
  • 1 כף חמאה
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף קמח
  • 10 עלי דפנה
  • 1 כף טימין
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-250 מעלות. מכניסים את הזנבות ל-10 דקות.
  • 2. מוציאים, מעבירים לסיר גדול, ממלאים את הסיר במים עד הסוף, ומבשלים על אש גבוהה.
  • 3. מוסיפים לסיר את הסלרי, ירקות השורש ועלי הדפנה, ומבשלים במשך שעתיים על סף רתיחה.
  • 4. מוציאים את הזנבות ומניחים בצד. מסננים את הנוזל מהירקות, ומחזירים רק את הנוזל לסיר. מוסיפים יין, סוכר, טימין, פלפל ומלח, ומצמצמים ברתיחה עד שנותרת כחמישית מכמות הנוזל.
  • 5. בשלב הסופי מסמיכים את הנוזל המצומצם עם כף חמאה, כף קמח וערמונים.
  • 6. מסדרים על כל צלחת חצי זנב, יוצקים מעליו רוטב מצומצם ומפזרים מעל מעט טימין טרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully