תפוחי עץ ממולאים במרציפן ואפויים בדבש פרחי הדרים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 תפוחי דלישס או פינק ליידי קלופים ומרוקנים במרכזם
- 1/2 כוס דבש פרחי הדרים
- 100 גרם חמאה
- למילוי:
- 300 גרם שקדים טחונים
- 1 כוס רוזטה אמיתית
- 1 ביצה
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1 כף קורנפלור
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בעזרת מטרפה את כל חומרי המילוי, ומעבירים לשק זילוף.
- 2. ממלאים את תפוחי העץ במרכזם, עד הסוף.
- 3. מחממים על להבה תבנית עגולה עם הדבש והחמאה, ומוסיפים את תפוחי העץ. יוצקים מהנוזל על גבי התפוחים, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 35 דקות. יוצקים מדי פעם מהדבש על גבי התפוחים. בתום האפייה מצננים ומגישים.