וולקנו שוקולד מושחת ומענג עם גלידה
מחפשים את הקינוח המושלם? ערן שוורצברד, מגדולי השף-קונדיטורים שיש לארצנו להציע, מציג וולקנו שוקולד מושחת, מפלצתי ומענג במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 מנות לצילינדר קוטר 6 גובה 6:
- 225 גר' שוקולד מריר 60%
- 255 גר' חמאה (כחבילה ורבע)
- 4 ביצים מס' 2 (215 גרם)
- 180 גרם סוכר
- 115 גרם קמח לבן
- לקישוט:
- אבקת סוכר
- קקאו
- שמנת מוקצפת/גלידה
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את השוקולד והחמאה ב"בן מארי".
- 2. מוסיפים לשוקולד המומס את הביצים וטורפים.
- 3. מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב עד שזה נמס.
- 4. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
- 5. מורחים את התבניות בחמאה ויוצקים את התערובת כמעט עד הסוף.
- 6. אופים בחום של 200 מעלות כ-8 דקות. מניחים 2 דקות למנוחה, מוציאים מהתבנית לתוך צלחת הגשה.
- 7. מקשטים עם אבקת סוכר, קקאו וכף גדולה של שמנת מוקצפת או כדור גלידה.