כריך טופו תאילנדי

מתכון מאת: גבי זילבר, מערכת וואלה!
כריך תאילנדי של קפה הבימה. נמרוד סונדרס
כריך תאילנדי של קפה הבימה

מצרכים

  • 1 בגט פתוח כמו סירה
  • 85 גרם טופו, חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ
  • כף רוטב צ'ילי חמוץ-מתוק
  • כף רוטב סויה דל נתרן
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 בצל סגול קטן, קלוף וחתוך לחצאי פרוסות דקות
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • עלים מ-4 גבעולי כוסברה
  • עלים מ-2 גבעולי נענע
  • מעט שמן להקפצה
  • 1/2 גזר נקי, מקולף וחתוך לרצועות דקות
  • 1/2 מלפפון נקי, חתוך לרצועות דקות
  • חופן קטן של נבטי אלפלפה
  • 2 כפות ממרח בוטנים
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים כף שמן במחבת ומקפיצים את הטופו.
  • 2. לאחר כ-5 דקות, כשהטופו משחים מעט, מוסיפים לו בהדרגה רוטב צ'ילי, סויה, סוכר חום ובצל.
  • 3. מכבים את האש ומוסיפים מיץ לימון.
  • 4. מעבירים לקערה ומצננים מעט. בינתיים החומרים יספגו טעמים.
  • 5. קוצצים את הנענע והכוסברה, ומוסיפים לטופו. מוסיפים את הנענע והמלפפון ומערבבים את הסלט.
  • 6. מרכיבים את הכריך: מורחים את חמאת הבוטנים על צד אחד של הכריך. מעליה מפזרים את סלט הטופו, ומניחים מעל מעט נבטים. מתבלים בשמן זית ומיץ לימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully