כריך טופו תאילנדי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 בגט פתוח כמו סירה
- 85 גרם טופו, חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ
- כף רוטב צ'ילי חמוץ-מתוק
- כף רוטב סויה דל נתרן
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1 בצל סגול קטן, קלוף וחתוך לחצאי פרוסות דקות
- 1/2 כפית סוכר חום
- עלים מ-4 גבעולי כוסברה
- עלים מ-2 גבעולי נענע
- מעט שמן להקפצה
- 1/2 גזר נקי, מקולף וחתוך לרצועות דקות
- 1/2 מלפפון נקי, חתוך לרצועות דקות
- חופן קטן של נבטי אלפלפה
- 2 כפות ממרח בוטנים
- כף שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים כף שמן במחבת ומקפיצים את הטופו.
- 2. לאחר כ-5 דקות, כשהטופו משחים מעט, מוסיפים לו בהדרגה רוטב צ'ילי, סויה, סוכר חום ובצל.
- 3. מכבים את האש ומוסיפים מיץ לימון.
- 4. מעבירים לקערה ומצננים מעט. בינתיים החומרים יספגו טעמים.
- 5. קוצצים את הנענע והכוסברה, ומוסיפים לטופו. מוסיפים את הנענע והמלפפון ומערבבים את הסלט.
- 6. מרכיבים את הכריך: מורחים את חמאת הבוטנים על צד אחד של הכריך. מעליה מפזרים את סלט הטופו, ומניחים מעל מעט נבטים. מתבלים בשמן זית ומיץ לימון.