טוסט עם ריבת בצל וברי
טוסט מושקע עם ריבת בצל ביתית, אפשר להחליף בריבת קנויה איכותית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 פוקצ'ות חצויות לרוחבן
- 4 פרוסות (או יותר) של גבינת ברי או קממבר (מומלץ עם גרגרי חרדל)
- לריבה:
- 1/2 ק"ג בצל פרוס דק
- 1/4 ק"ג סוכר
- ½ כוס יין לבן ייבש
- ½ כוס מיץ תפוזים טרי
- פלפל שחור גרוס
- נגיעה של ג'ינג'ר טרי קצוץ
- מלח
- אפשר להחליף בריבת בצל איכותית קנויה אבל מומלץ להכין לבד ולשמור במקרר. מתאים מאוד גם עם מגישים פאטה כבד עם צנימים.
- להגשה:
- סלט עלי בייבי
אופן ההכנה
- 1. שמים את כל חומרי הריבה בסיר ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד שמתקבלת ריבה סמיכה. מערבבים מדי פעם.
- 2. מקררים את הריבה עד לטמפ' החדר.
- 3. מורחים על גבי כל מחצית פוקאצ'ה ריבת בצל, ועליה מניחים פרוסת גבינה.
- 4. צולים בטוסטר או בתנור כ-10 דקות ולקראת הסוף, מעבירים למצב גריל ומגביהים את החום למקסימום.
- 5. צולים עוד מספר דקות עד ששולי הפוקאצ'ה אפויים והגבינה מזהיבה.
- 6. מומלץ להגיש לצד מיקס עלים ירוקים רעננים עם ויניגרט תפוזים.