סלט פול בלימון ושום

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה!
סלט פול, לימון ושום המוציא. טלי מאייר
סלט פול, לימון ושום המוציא

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 800 גרם פול טרי (או מוקפא)
  • 1/2 כוס זיתים סורים ירוקים גדולים
  • 1 לימון, בקליפתו חתוך לפלחים
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית כמון
  • להגשה: 1/2 כפית פלפל שאטה גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מניחים בסיר עמוק את הפול, הזיתים, פלחי הלימון והשום. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  • 2. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי, עד שהפול מוכן – כלומר: נגיס, אך לא רך מדי. אגב, בסיר לחץ יספיקו כ?40 דקות בישול. פול מהקפאה מבשלים כחצי שעה.
  • 3. מוציאים את הלימונים מהסיר, לא מכבים את האש, ומוסיפים לסיר שמן זית, כוסברה, מלח גס וכמון.
  • 4. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, ומצמצמים את הנוזלים במשך 15-10 דקות, עד שהם מסמיכים.
  • 5. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעט פלפל שאטה גרוס. מגישים חם או קר, אפשר לצד ביצים קשות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully