וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בראוניס גבינה

רק בגלל שמדובר בחג שבועות, ובעוגות גבינה עסקינן, זו לא סיבה לא להכניס שוקולד לחגיגה. בן עמי ברטיני אופה בראוניס גבינה מפנקים שאפשר להכין גם כשאין חג.

מתכון מאת: בן עמי ברטיני, מערכת וואלה

בראוניס גבינה בן עמי. אפיק גבאי
בראוניס גבינה בן עמי

מצרכים למתכון

  • לתבנית מלבנית בגודל 27X33 ס"מ:
  • לבצק הפריך:
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 3 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
  • לשכבת הבראוניס:
  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח
  • 2 גרם (1/2 כפית) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • לשכבת גבינה-שוקולד לבן:
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 375 גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • 65 גרם (1/3 כוס) סוכר
  • 3 ביצים
  • 25 גרם (2 כפות גדושות) קמח תפוחי אדמה
  • לשכבת הפירורים:
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 2 גרם (1/2 כפית) אבקת אפייה
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 25 גרם (2 כפות) סוכר חום
  • 25 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון

אופן ההכנה

  • 1. מכינים קלתית בצק פריך: מחממים תנור ל-180 מעלות. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים יחד את כל חומרי הבצק, עד שהכל מתאחד. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים את הבצק בידיים. דוקרים מעט במזלג.
  • 2. אופים כ-10 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים ומניחים לצינון בצד. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, ומשאירים אותו פועל.
  • 3. מכינים את שכבת הבראוניז: בסיר על אש נמוכה ממיסים חמאה וסוכר.
  • 4. מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד ומערבבים, עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה. מוסיפים ביצים ותמצית וניל, וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ומממשיכים לערבב כדקה, רק עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
  • 5. משטחים את התערובת על הבצק האפוי. מקפיאים עד להרכבת שכבת הגבינה.
  • 6. מכינים את שכבת הגבינה: בסיר קטן מרתיחים חלב. מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.
  • 7. בקערה טורפים גבינה, סוכר וביצים. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ומערבבים.
  • 8. מוסיפים קמח תפוחי אדמה ומערבבים היטב, לתערובת חלקה ללא גושים.
  • 9. משטחים את התערובת בעדינות מעל שכבת הבראוניז, ואופים כ-30 דקות. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 160 מעלות.
  • 10. מכינים את שכבת הפירורים: במעבד מזון עם להב מתכת מערבבים יחד את כל החומרים, רק עד שמתקבלים פירורי בצק.
  • 11. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל שכבת הגבינה, מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור. מחזירים לתנור ואופים 20 דקות נוספות, עד שהפירורים זהובים ושכבת הגבינה כמעט יציבה.
  • 12. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר לשעתיים, או למקפיא לחצי שעה, על מנת להקל על הפריסה. פורסים לריבועים ומאחסנים בקופסא אטומה במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully