וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה ועוגיות אוראו

עוגיות הסנדוויץ' האמריקאיות כבר מזמן אינן משמשות רק לטבילה בקפה, אלא הפכו למצרך בסיסי להכנת עוגות משובחות. הנה אחת מהן, טעימה במיוחד.

מתכון מאת: מערכת וואלה!

עוגת גבינה ואוראו. חן שוקרון,
עוגת גבינה ואוראו/חן שוקרון

מצרכים למתכון

  • ל- 6 רינגים אישיים או לעוגה אחת בקוטר 24 סנטימטר:
  • לבסיס:
  • חבילת עוגיות אוראו (16 עוגיות)
  • 50 גרם חמאה מומסת (רק לגרסת העוגה הגדולה)
  • לבלילה:
  • 150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • ½ כוס חלב
  • 25 גרם חמאה
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 2 מיכלים (500 מיליגרם) שמנת מתוקה 38%
  • ½ כוס סוכר
  • חבילת עוגיות אוראו נוספות, שבורה לחתיכות קטנות
  • לעיטור:
  • 250 מיליגרם שמנת מתוקה 38%
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • עוגיות מיני אוראו (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבסיס: מרפדים את הדפנות הפנימיות של הרינגים בשקף לאפייה ומניחים על תבנית קטנה.
  • 2. טוחנים את העוגיות לפירורים דקים במעבד מזון. משטחים כ-2 כפות פירורים בכל רינג ומהדקים היטב. במידה ומכינים בתבנית אחת, מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת, משטחים ומהדקים.
  • 3. להכנת הבלילה: ממיסים יחד במיקרוגל חמאה, שוקולד וחלב ומערבבים היטב. לאחר מכן מצננים מעט.
  • 4. במקביל מערבבים את הגבינה עם אבקת האינסטנט פודינג.
  • 5. מאחדים בין התערובות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 6. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.
  • 7. מוסיפים את שברי העוגיות ומקפלים לתוך התערובת. מעבירים את התערובת לרינגים (או לתבנית). מיישרים את פני העוגה, ומעבירים להקפאה למשך לילה.
  • 8. לפני ההגשה מביאים את התבניות לטמפרטורת החדר. לאחר מספר דקות מסירים את הרינגים ואת השקף.
  • 9. להכנת העיטור: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר, מעבירים לשק זילוף עם פייה בצורת כוכב ומעטרים את העוגות. ניתן להוסיף גם עוגיות מיני אוראו לפיזור באופן חופשי על העוגה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully