בצלי מדורה בעשבי תיבול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה אחת:
- 3 בצלים בינוניים
- 1/2 כוס ציר ירקות
- 25 גרם חמאה
- 1/4 צרור שמיר
- 1/4 צרור זעתר טרי
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את הבצלים לגחלים הלוחשות של המדורה ומסובבים אותם מדי פעם. מוציאים אותם לאחר 20 דקות. מצננים מעט וחוצים לאורך.
- 2. מסירים את קליפות הבצל המפוחמות ומפרידים בין השכבות של הבצל הצלוי.
- 3. מחממים במחבת את ציר הירקות ומוסיפים לו את החמאה
- תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל נוזל אחיד.
- 4. מוסיפים את הבצלים למחבת ומבשלים כדקה, תוך כדי ערבוב מתמיד של כל המרכיבים.
- 5. מפרידים את העלים מגבעוליהם של עשבי התיבול ומוסיפים למחבת. ממליחים ומפלפלים.