מאפינס גבינות עם זיתי קלמטה ועגבניות מיובשות
הקונדיטור ערן שוורצברד מנדב מתכון למאפינס זיתים ועגבניות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-40 יחידות מיני, או 6-8 מאפינס גדולים:
- 20 מ"ל (1/2 1 כפות) שמן זית
- 3 ביצים בינוניות
- 280 מ"ל יוגורט צאן
- 30 גרם קשקבל
- 60 גרם פטה צאן
- 40 גרם (2 כפות) בצל מטוגן
- 70 גרם זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
- 100 גרם עגבניות מיובשות
- 130 גרם (כוס פחות כף) קמח
- 4 גרם (1 כפית גדושה) אבקת אפייה
- קורט מלח
אופן ההכנה
- 1. מכניסים לקערה את שמן הזית, הביצים והיוגורט, ומערבבים.
- 2. מוסיפים את הגבינות ומערבבים קלות. מוסיפים את התוספות, ומערבבים.
- 3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- 4. משמנים תבניות סיליקון או אלומיניום, או משתמשים במנג'טים מנייר, וממלאים אותם ב-2/3 מגובהם.
- 5. אופים ב-170 מעלות, כ-20 עד 25 דקות, אך נזהרים שלא לייבש את המאפינס.