אגס בל הלן
קינוח צרפתי קלאסי וקל להכנה בבית, המוגש בגביע. שילוב קלאסי בין שוקולד מריר לאגס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 אגסים
- לסירופ
- 250 מ"ל יין קינוח לבן
- 250 מ"ל מים
- 75 גרם סוכר
- מיץ מרבע לימון
- לרוטב שוקולד
- 100 גרם שוקולד מריר 70%
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את האגסים. חוצים אותם ומרוקנים את הליבה.
- 2. מבשלים את האגסים בסירופ ברתיחה קלה כחצי שעה, עד שסכין, הננעץ באגס, חודר אותו בקלות.
- 3. מצננים את האגסים במקרר.
- 4. להגשה- מחממים את השוקולד במיקרוגל עד שנמס ומתחילים בסידור המנה. מניחים שני חצאי אגסים בגביע קינוח (רצוי גביע מרטיני), בין האגסים מניחים כדור גלידת וניל ומזלפים שוקולד מומס על גבי המנה ומגישים מייד.